tisdag 27 december 2011

Lukrativ affärsidé, att lura nyrika "flyktingar" i Sverige.


Dom är inte dumma på Viking Hellas bokningssajt.
På nätet kan du köpa flygresor från Stockholm och Malmö till Erbil (Irbil) i irakiska Kurdistan. Från Stockholms finns också möjligheten att boka resor till och Sulaimanyiah, också det i irakiska Kurdistan.
Viking Hellas har hittat en grupp människor som flytt på grund av avsaknad av grundläggande skydd mot förföljelsen i hemlandet.

Dessa nysvenskar har nu med hjälp av oss alla svenska skattebetalare fått ett liv och en ekonomi.
Vad gör de då?
Reser till landet som hotar dem till livet, tortyr, fängelse, och förföljelse på politiska grunder, på semester.
Eeeeeehhhhh...

Nu är det emellertid inte detta som upprör svensk media.
Utan att dessa nysvenskar blir lurade.
Ty flygbolaget Viking Hellas säljer flygbiljetter mellan Sverige och Irak trots att man för närvarande inte har trafiktillstånd från Transportstyrelsen att flyga passagerare mellan Sverige och Irak.
Så.
Om jag förstått saken rätt, så är det i många fall du och jag som står för notan när Viking Hellas lurar skjortan av folk.

Vagabond

3 kommentarer:

  1. När vårt kloka grannland i söder införde regeln att om en person som fått flyktingstatus i Danmark återvände "på semester" till hemlandet så drogs uppehållstillståndet in hade jag en diskussion på jobbet om det med en person som står stadigt i den socialdemokratiska myllan. Personen i fråga kallade danskarna för rasister eftersom det var den officiella partilinjen.

    Jag fick till slut personen i fråga att inse att om man kan återvända till hemlandet så är det också rimligt att anta att det inte längre föreligger ett skyddsbehov och därför behöver man inte längre asyl.

    Våra klokare grannar i söder brukar även kontrollera bortavaron bland "de återvändande" och dra av på bidraget för den tid som de inte varit i Danmark.

    Kloka människor, de där danskarna. Vi skulle ha fler av dem i Sverige, inte bara de som åker snålskjuts på Malmös skattebetalare.

    SvaraRadera
  2. Detta beteende är vanligt inom djurvärlden...
    Exempelvis vill grisar,kor och hästar återvända till sitt stall,även om detta står i ljusan låga...
    För dessa "stackars wirtschaffts-azylanten",måste hemlängtan till sol och värme,vara extremt svår under Nordens kalla vintrar ! (årets undantaget)

    SvaraRadera
  3. Till djurvärlden tillhör även vi.
    Detta hände för många år sedan, en flicka, en klasskamrat till mig, brann inne i deras hus tillsammans med sin lillebror.
    De var ensamma hemma när olyckan var framme.
    Hon var 9 år, han hade nyss börjat i första klass.
    Först sprang han in i det brinnande huset, för han hade glömt sina skolböcker.Och när han inte kom tillbaka, så sprang hon efter för att rädda honom, och hon blev alltså också kvar där.
    Jag kommer fortfarande ihåg de små vita kistorna sida vid sida framme i kyrkan.

    xbenedictx

    SvaraRadera