lördag 17 december 2011

Flygvärdinnor.


Norwegian har under semestern i allt stort motsvarat mina förväntningar på ett flygbolag i tiden, men jag har haft massor med funderingar på service.
Själv är jag efter alla år som luftloppa serviceproffs, jag har det i mig, ett stort varmt leende, äkta och uppriktig vilja att göra mitt bästa, att se alla och att ha ett intresse för att närvara in i minsta detalj, och fantasi att lösa problem.

Mammas flygresa hit och hem med SAS erbjöd äldre personal i luften och på marken, vilket inte är fel i och för sig, vad som bekymrar är deras så uppenbara trötthet.
De ser glåmiga ut av långa arbetspass och noll positiv feedback, de vill inte ha problem och frågor, de vill bara göra sitt, orka med det, och gå hem.

Norwegian hade unga fräscha medarbetare, som var ointresserade av annan anledning än att vara utslitna.
De hade nämligen fullt upp med varandra, mycket skojeri, umgänge, fnitter, småflörter med yngre män bland passagerarna och snabbt dra för gardinen för att ostörda få snacka och läsa tidningen.
Vi alla 30plussare var osynliga.

Nu har det nya thailandska flygbolaget PC Air kanske hittat lösningen på god service!
De har anställt fyra ladyboys.
- Transvestiter ger helt klart en bättre service än både manliga och kvinnliga stewards och värdinnor, för de förstår både hur män och kvinnor tänker.

7 kommentarer:

  1. Vilken tur att jag inte var med på den flighten. Då hade ni garanterat inte fått någon service alls :-) För att prata väsentligheter, blev det några pizzor därnere?

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Hade du lagt beslag på alla fyra, Plutten, jeeez, du måste verkligen ha Det!
    Nja, pizza skippade vi, till förmån för sangria-champagne och crepes med inbakad glass och nutella. En timmas promenad på stranden i soluppgången varje morgon gav oss tillräckligt godtagbart alibi för detta frosseri - men där gick gränsen.

    SvaraRadera
  3. På nätet är vi alla kungar ;-)

    /Plutten

    SvaraRadera
  4. Den här länken måste jag skicka till dotera min. Hon jobbar på Norwegian och det är ett hungrigt bolag, så de behöver få även den negativa feed back som finns.

    SvaraRadera
  5. Intressant att PK-maffian har startat eget flygbolag (Politically Correct Air).

    Enligt Urban Dictionary: "A way that we speak in America so we don't offend whining pussies." (I detta fall; wiener pussies?) :-)

    SvaraRadera
  6. Jag vet inte jag......tycker nog att "äldre" flygv. är trevligare. Bäst tycker jag när de inte ler så där mekaniskt som en del. Normalt så går man ju inte omkring och ler. Däremot kan man se intresserad ut...........av att göra resan trevlig för resenären (höll på att säga patienten).

    kkj

    SvaraRadera
  7. Anna, roligt att du har en dotter på Norwegian, jag är stor beundrare av deras filosofi och framåtanda, som representerar allt jag saknade på SAS efter Janne Carlzon.
    På SAS dröjde det på min tid väldigt länge för att få bli cabinchef, purser, upp till 20- 30 år(!) vilket jag då tyckte var idiotiskt, jag ville ju leda och var duktig i jobbet.
    Nu förstår jag tanken.
    Med en något äldre kabinchef, 5 år skulle räcka, skulle inte ungdomarnas sociala omognad (lekstuga) få samma genomslag, och professionalismen och servicen skulle få bättre styrsel.
    Take it från en gammal räv Anna, och hälsa dottern!

    SvaraRadera