onsdag 21 december 2011

Don´t do the crime, if you can´t do the time.

Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson bedöms skyldiga till både illegal inresa och understödjande av terrorism, det meddelade domstolen i Addis Abeba, och det talas om långa fängelsestraff.

Två män tar sig olagligt in i ett land, som UD varnar för att besöka, vi ser på nyheterna en filmsnutt från rättegången hur de båda männen viftar med Kalashnikovkarbiner tillsammans med rebeller.
När de grips och åtalas går Sverige i limbo, och statsminister Fredrik Reinfeldt, som ju mycket gärna vill ha ett gynnsamt och nära förhållande med Sveriges journalister, säger:
- "Vår utgångspunkt är och förblir att de varit i landet på ett journalistiskt uppdrag. De bör så snart som möjligt försättas på fri fot för att också kunna återförenas med sina familjer i Sverige."
Journalistiskt uppdrag?
Har journalister immunitet mot ett lands lagar?
Eller möjligen bara svenska journalister och fotografer?

Svensk media hävdar förnumstigt att brott inte kan bevisas.
??????????????????????????????????????????????
Jag försöker verkligen förstå.
I Etiopien är det etiopisk lag som gäller.
För alla.
Påföljden för att vistas illegalt i landet är fängelsestraff.
Punkt.


Är det inte höjden av förmätenhet att sitta här i vårt land, där gränserna är öppna tältdörrar, och peka von-Oben-finger.
Vårt svenska juridiska system har halkat åt helvete till, "åtalet läggs ner - brott kan inte bevisas".
Svensk bild av vem som är gärningsman och vem som är offer är komplett förvrängd.
Dessutom.
Har ju vi en vana vid att ha speciellt ömma silkesvantar när det gäller "gäster" i landet, så med den bakgrunden kan jag förstå regeringens naiva upp-i-det-blå-attityd när det gäller så viktiga "gäster" i Etiopien.









expressen aftonbladet svd DN GP metro SVT

6 kommentarer:

  1. Du blir bara bättre och bättre. Tack för att du engagerar dig. Du är klarsynt och träffsäker. Betyder mycket för oss som inte förstår allt, men vi lär oss mer och mer tack vare dig och andra som du länkar till.

    SvaraRadera
  2. Journalistförbundets uttalande säger i sammanhanget en hel del...Här skiner den svenska vänsterextremismen i dagen som sällan...
    Makan till en av de "turistande" äventyrarna gråter ut i Aftonlögnen.Även om denna kategori (av egen övertygelse) inte firar kristna högtider,kan vi andra göra det i vetskap om,att rättvisan segrat för en gång skull...i Etiopien.
    Nu vrider naturligtvis sig den ryggradslöse och hans marionetter,som lagom till julen fått en riktig mångkulturell paket !!!

    SvaraRadera
  3. Undrar om de svenska "korrekta" skall inleda förhandlingar om frisläppande ?
    Israel betalade ju för en person,hela tusen fängslade Hamas-exstrema !!
    Kanske kunde vi skicka iväg 2000 av dem,som sitter i svenska fängelser,men hör hemma i MENA-länderna,som utbyte !!!

    SvaraRadera
  4. Sedan har vi det omvända, att svensk lag gäller även utomlands. Åtminstone på Filippinerna och åtminstone när det gäller äckelpäckel. Som den femtioförsta delstaten har vi anammat principen om att amer..., svensk lag gäller alltid och överallt.

    Även om jag föraktar och avskyr äckelpäckel (skulle mycket väl kunna tänka mig att vara behjälplig att hissa upp dem i väl valda kroppsdelar) och lider med deras offer så kommer det att gå käpprätt åt h-vete om vi fortsätter att kasta ut grundläggande principer genom fönstret.

    Den enda anledningen som jag kan tänka mig till att vissa (troligen religiösa) fraktioner eller fraktioner av fraktioner väljer att fortsätta på den inslagna vägen är att de tror att den leder fram till Harmagedon och att de då hamnar en trappa upp medan vi andra hamnar fem trappor ner.

    Det var en del off-topic, on-topic: Det är mycket väl så att dessa personer har gått på myterna och trott på svenskars osårbarhet. Det som nu verkar bli en personlig tragedi kan mycket väl leda till ett uppvaknade inte minst inom journalistkåren.

    SvaraRadera
  5. We are from Sweden you know. Olof Palme you know ,he wanted peace for everyone. Great friend of Africa.

    SvaraRadera
  6. Underbara kommentarer, vilken bra morgon.

    SvaraRadera