tisdag 8 november 2011

Vem är Fredrik Strage?


Morgonsofforna i TV samlar varje dag en förfärlig massa självutnämnda pladdermästare med verbal inkontinens.
Inte vet jag vem som har så mycket överskottstid så man väljer att lägga timmar av sitt korta liv, på att titta på detta sorgliga malande av uppblåsta universalgenier.
Jo, min svärmor 87.
Men hon låter klokt nog skiten gå in i ena örat och ut i andra.
.
På TV4 avlöser den ena pösmunken den andra, tyckarexperterna ståtar med en gemensam uniformitet som är tröstlös och intill döden trivial. Imorse var det Fredrik Strage, musikskribent i DN.
Han brukar eljest göra ett nummer av att tvångsmässigt tycka defintivt annorlunda än kreti och pleti.
Men imorse var han saligt unison med konsensusmaffian i studion, på ett närmast hänfört allsångslyckligt maner, när han nästan rusigt fick älska en låt som beskriver SD som rasister.

Jag undrar vad som händer den dan dessa slaviska meningsfränder börjar tänka själv.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker också att det är obehagligt med sektliknande beteenden. Vilket det är då de (SvT och TV4) bara plockar in dem som hummar med.

    Och sedan ett generellt råd, ta en kniv och skär ut 4:an på fjärren så ökar chanserna för ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Om någon som fortfarande befinner sig i dvala och som gillar Lotta på Hinseberg eller Fångarna i lorten undrar, säg bara att den är utsliten (vilket också är sant på sätt och vis).

    SvaraRadera
  2. bra Carina, nu känns det bättre

    SvaraRadera
  3. Argus, tack för skrattet!
    anonym, har tänkt mycket på det här "rasist"-kortet, som tycks förena så många. Vad de alla verkar ha gemensamt är avsaknaden av argument, då kommer det lite tics-mässigt: "rasist!" Och de tycks njuta av det, som när små barn säger förbjudna ord, "knulla" - och sen vänta på reaktionerna.
    Det är bara tröttsamt. Så tröttsamt så jag tycker ordet har mist sin laddning. Vi är ju alla rasister, eller...

    SvaraRadera