tisdag 22 november 2011

Sveriges pinade skattebetalare



kläms emellan invandrade kravmaskiner som inte vill äta vår mat eller ta oss i hand, på ena sidan.
På andra sidan pressar de högt uppsatta myndighetspersonerna till, de som ha-galet och arrogant snor våra skattepengar till egen lyx.
Om de bara lyckas få till en avsiktsförklaring som staten och EU sväljer.

En grupp på 32 skärgårdsrepresentanter reser till området Champagne i Frankrike på en fyradagars studieresa. Budgeten ligger på 38.000 euro, varav hälften är EU-bidrag. (fattiga EU)
Syftet är att studera hur man ska kunna slå mynt av vrakchampagnefyndet utanför Föglö.
I april reser förtroendevalda, tjänstemän och företagare till Champagne i Frankrike. Gruppen består av representanter från Föglö, Kökar, Kumlinge och Brändö.

Syftet är att studera hur man i Champagne tar hand om turister, paketerar turistrutter och knyter ihop olika attraktioner.
- Det är kunskap vi kan använda hemma för att skapa turism kring champagefyndet utanför Föglö, säger föglöentreprenören Lis Karlsson som är initiativtagare.
I sommar har vi bland annat ett projekt på gång som vi kallar för "Kul tur i Föglö". Det är en karta som tar besökare runt förbi intressanta platser.

skärgårdsbryggan

4 kommentarer:

  1. Ja lite champagne är väl aldrig fel - det måste vi väl unna våra kloka förtroendevalda... så att dom fattar bättre och klokare beslut för oss.

    OBS, lätt ironi ovan... /Christian

    SvaraRadera
  2. Nu förstår jag inte riktigt. Åker svenska skärgårdsrepresentanter till Frankrike på uppdrag av Åländska kommuner som Föglö, Kökar, Kumlinge och Brändö. Nej det står ju att representanterna kommer från dessa välkända Åländska öar och tillika kommuner. Vi har inte haft med dessa att göra sedan 1809 års fred med Ryssland. Är det ändå Sverige som betalar det EU inte betalar. Det borde väl vara Åland och dom är ju inte med i EU om jag inte missminner mig. Kanske Finland som ska betala, dom är ju med i EU

    SvaraRadera
  3. Leaderboard är ett begrepp i den här regionen i Östersjön. Har för mig att "utvecklingen" för regionen är gemensam.

    SvaraRadera
  4. Jag hade hellre sett ett annat svar, en dementi, så hade jag inte behövt sätta in det här inlägget.

    Så här står det faktiskt på den Blogg du hänvisar till och har kopierat texten från, Skärgårdsbryggan, som själva förmodligen kopierat Ålandstidningen.

    Budgeten ligger för de 32 deltagarna på 38.000 euro. Hälften är EU-pengar via Leaderstöd, hälften ställer de ingående kommunerna upp med. Resan varar i fyra dagar.
    - I den avslutande workshopen ska vi formulera idéer om vad vi kan göra här hemma. I sommar har vi bland annat ett projekt på gång som vi kallar för "Kul tur i Föglö". Det är en karta som tar besökare runt förbi intressanta platser.

    Källa: Ålandstidningen

    Åland lever rätt så mycket på turism, från Finland och Sverige mest, fast kanske i omnämnd ordning, då vanliga Ålänningar inte pratar särskilt mycket finska, och är en delvis fristående, demilitariserad del av Finland.

    Att utvecklingen delvis kan vara gemensam inom det Nordiska samarbetet köper jag, men jag ser inget tapp på svenska skattemedel, eftersom de Åländska kommunerna betalar det inte EU-bidragen täcker. Att Finland tar hem mycket mer i bidrag från EU än Sverige gör, trots många likartade glesbygder, är väl inte heller okänt. Rätt ska vara rätt!

    Precis det lilla avsnittet som nämner att de Åländska kommunerna betalar hälften av ca 344 000 Sek för de 32 deltagarna som representerar politiker, tjänstemän och företagare från de ingående kommunerna, vilket jag finner påtagligt billigt dessutom, har du hoppat över. Det kan knappast vara en tillfällighet. Du kunde ju gjort sak av att finnarna klarar av att resa för mycket lägre kostnader än svenskarna till samma resmål, men det gjorde du inte.
    fotnot 1 Euro = 9 sek i omräkningen ovan

    SvaraRadera