onsdag 9 november 2011

Bara Ordkrig.


Än så länge.

-"Absurda anklagelser", säger Mahmoud Ahmadinejad efter IAEA:s kärnvapenrapport.

"Den här nationen kommer inte att avvika ett iota från den inslagna vägen." sa Irans ledare när han talade till tusentals iranier som samlats i Shahr-e-Kord, där han upprepade landets fredliga avsikter och utvecklingen av kärnkraft.

Israel antydedde i helgen att ett militärt anfall mot Irans atomanläggningar kan vara aktuellt, Shimon Peres, Israels president, varnar att en attack på Iran blir "mer och mer trolig".
Den iranska replike kom blixtsnabbt:
"The smallest action by Israel and we will see its destruction,"
Och.
– "Vårt svar skulle inte vara begränsat till Mellanöstern"

RYYYYSS.
Israel har i motsats till Iran, inte hotat med och har inte uttryckt en önskan om att utradera ett annat land från kartan.


expressen

2 kommentarer:

  1. Tyvärr har vi svårt att lära oss av historien. Västvärldens demokratier är ALLTID ovilliga att riskera konflikter (dom kostar pengar och skrämmer väljarna). Så är det nu, mot Iran, och så var det på 30-talet mot Tyskland.

    Hade västs demokratier satt ner foten redan 1935 när Tyskland började upprusta och förfölja judar och hota sina grannländer hade det inte blivit något andra världskrig och miljoner liv hade sparats. Istället väntade man, försökte förhandla, väntade, förhandlade igen, hoppades på att Hitler inte var så farliga trots allt och ett tu tre var Tyskland för starkt och för farligt och hade nafsat åt sig Polen.

    Tyvärr lär inte världen denna gången heller kunna enas om några sanktioner eller andra åtgärder mot Iran. /Christian

    SvaraRadera
  2. Vad är det för mening om man aldrig lär sig nåt. Ska mänskligheten fortsätta att göra om samma misstag gång på gång på gång, så jäkla tröttsamt. Själv vill jag verkligen ha ett öppet sinne, lära mig nåt nytt varje dag. Vad är det för fel på våra trångsynta ledare?

    SvaraRadera