måndag 21 november 2011

Malmström tänkte inte på de´!


De flesta länderna i EU ratar flyktingar, skriver DN.
Tio medlemsstater tog emot 90 procent, eller 90 000, av samtliga asylansökningar i hela EU under 2010.
Det säger väl allt, menar EU-kommissionären för migrationsfrågor Cecilia Malmström (FP):
–" Man kan ju lugnt konstatera att det finns 17 medlemsländer till som skulle kunna göra betydligt mer. EU har lång väg kvar till en gemensam och likvärdig asylpolitik."

Man kan ju lugnt konstatera att dessa 17 länder har satt sig ner, tagit all expertis till hjälp, och kunnat konstatera att de faktiskt inte har råd, inga fler pengar, ekonomin räcker inte till de som redan finns i landet...

2 kommentarer:

  1. Innan jag gick ut på min dagliga promenad,utmed havet,läste jag dina inlägg...
    Till ett område jag har förmånen,att strossa runt,har inte mångkulturen ännu hittat fram. Raka motsatsen t.o.m bebyggelsen en bit bort,är av genuint svenskt ursprung.
    Att en sådan underbar dag i slutet av November,kunna gå utmed ett hav som ligger still,och där endast en eller annan mås låter sig höras,är ett privileg i dagens Sverige. Under en vilostund på en bänk,börja jag fundera över varför detta land har förändrats till denna milda grad,under min korta levnadstid.
    Att man som jag känner en skön lättnad,enbart för att kunna komma en bit "hemmifrån".
    Att någon timma,slippa se allt elände som dessa "nysvenskar",liksom landets "älskade statsministers" förfäder,med sin kultur berikar vår underutvecklade moral och syn,efter 40-talets Sörgårdsromance.
    I mina tankar undrade jag vidare,hur en "mörkhyad" cirkusartist,som lyckats förföra en invandrad baltisk flicka,skulle kunna bli till en så ödesdiger landsomfattande fråga..
    Ja i slutändan,en risk för ett helt kungarikes kulturella undergång.Kanske rentav ett nytt Sodom och Gomorra !!!.
    Kan dessa mina tankar ha väckts till liv,av all den friska luft,som ursprungsbefolkningen ännu i speciella naturskyddsområden,tillåtes få andas in !!

    SvaraRadera
  2. Havet, Van Mansson, mitt element och ditt, ofattbart stort och rikt men ändå sårbart. Var ute på ön i helgen och satte mig nere vid sjöboden och gick nästan i trance över vågornas kluckande. Vill aldrig vara nånannanstans.
    Lyckliga du som får traska i oförstörda kvarter, jag älskar det genuint svenska så det gör ont i mig.
    Och reinfeldt, lööf och ullenhag tar med berått mod ifrån oss allt. Det skulle kunna göra mig riktigt, riktigt bitter.

    SvaraRadera