onsdag 26 oktober 2011

say cheeeeese.



Nya rön igen!
Nu sägs det att det finns narkotikaliknande ämnen i ost, så om du har svårt att hålla fingrarna borta från Brien, så är det inte är din viljestyrka som sviktar.
Ty en mogen ost innehåller proteiner som i kroppen utlöser naturliga endorfiner, exakt som när vi blir förälskade eller använder droger.
Det är proteinet kasein, som finns naturligt i mjölk, som antas vara beroendeframkallande. När man producerar ost så koncentreras innehållet av kasein från mjölken eftersom man pressar bort vätskan. I kroppen förvandlas proteinerna till opiatliknande ämnen som heter casomorfiner.

Pundare är vi allihopa, allihopa.....


JP

4 kommentarer:

  1. Rätt likt snällismen och godhetsnarkomanin fast utan men för tredje man?

    SvaraRadera
  2. Om det inte är tredje mans ost, så...

    SvaraRadera
  3. Någon ostnarkoman är jag inte men har gått och blivit ett kakmonster. Det har gått så långt att jag surfar på olika godis-tillverkares hemsidor.

    Förra veckan var jag fixerad vid chokladtårtor. I skrivandets stund är det geleråttor som gäller och då menar jag inte den glansiga varianten utan den äldre som har en mattare yta. Den finns inte bland lösgodiset utan i blandpåsar, så det innebär att man får 4 - 5 råttor plus en massa annat man inte vill ha. Men vad gör man inte för att få sin fix. När vi ändå pratar snarr så vill jag vill tipsa om att gelébåtar nu finns i päronsmak. Supergott.

    Hur gick det med kaffegrädden med kumminsmak (om jag minns rätt). Fick du tag på det?

    /Plutten

    SvaraRadera
  4. Cookiemonster? HA-KAKA!! Är det du det, Plutten? Antar att du gör av med så mycket kalorier när du lirar så du inte behöver vara orolig för love-handles? Och i så fall, ät och njut!
    Men kom ihåg mina tandborståd och glöm inte mellanrumsborsten! Själv är jag mer salamifreak, italiensk korv och kryddstark mat.
    Du minns rätt, fantastiskt - det var ju jättelänge sen -och jag hittade de små trekantsförpackningarna, men tröttnade tämligen fort. Så nu kör jag vanlig latte.

    SvaraRadera