fredag 14 oktober 2011

På med säkerhetsbältet, allihopa....


för nu åker vi! Med Murat Korkmaz i den galna och svindlande bergochdalbanan i vägen till att lura skjortan av svenska myndigheter.
Allt för att slippa följa regler, avtal, och för att undvika beskattning och arbetsgivaransvar.

Igår berättade nyheterna om Gränspolisen, Södertörnspolisen och Skatteverket som genomförde en större arbetsplatskontroll på ett företag söder om Stockholm, som ledde till att 34 personer frihetsberövades som misstänkta för brott mot utlänningslagen.

Snabbmatsjätten heter Eat Food Factory Europa AB och ägaren är Murat Korkmaz.
Murat Korkmaz påstår att han är sviken av de anställda som "har lurat honom" med falska papper.
Annars verkar det vara hans egen absolut bästa gren.

Företaget som omsätter 95 miljoner har nämligen inga anställda i produktionen.
Det har däremot de olika uthyrningsbolagen Workman, Powernet, ME Rekrytering samt Cool Delivery.
VD? Ferhat Korkmaz? Eller Murat Korkmaz?
Den som för tillfället passar bäst.
Alla som inte arbetar i Eat Food Factory, men tillverkar deras produkter(?) är utlänningar som inte talar eller förstår svenska.

Reinfeldts drömföretagare och sanna nybyggare sätter alltså de papperslösa i arbete, vi skattebetalare står för deras välfärd. Win-win för Alliansen, Korkmaz och de papperslösa.

Dessutom har företaget en jättefin slogan:
"Istället för att slänga mängder av mat skänker vi till behövande människor."


aftonbladet

4 kommentarer:

  1. Kanske har jag fel, men jag inbillar mig att "tjyvar" och kriminella var hederligare förr - blev man ertappad så erkände man och tog sitt straff.
    Idag däremot erkänner fan ta mig ingen, oavsett om man är politiker eller vanlig "tjyv" nånting utan det skall blånekas och ljugas till förbannelse. Hur har det blivit så?

    /Christian

    SvaraRadera
  2. Undra precis som du, är inte religiös, men är tacksam för den uppfostran jag fick i svenska skolans kristendomslektioner. Den värdegrund vi fick med oss där i de tio budorden har gjort att jag kan leva rak i ryggen och med att se mig själv i ögonen.
    Det är därför ännu svårare för mig att förstå alliansens vurm för massinvandring av människor med totalt olika värdegrund och känsl för rätt och fel och svensk lag. Hur tänker dom???

    SvaraRadera
  3. Nu är väl inte detta skumraskföretag unikt i "nybyggarlandet".Hela registret från grönsakshandlare,till företag typ Arcendo o.Carema, som skall "vårda" våra äldre,etc.etc Alla finns med på den karta som 7-klövern vurmar för,i landet som "saknar tillräckligt" av arbetskraft,trots mer än 5-6 % arbetslösa.
    Till de styrandes hjälp att dumpa löner,växer "bemanningsföretag" upp som svampar ur jorden.Hur många av dessa har rent mjöl.....

    SvaraRadera
  4. När det gäller dessa "bemanningsföretag",skall vi ha i åtanke,att en stor del av den arbetskraft som erbjudes,är subventionerad av staten med upp till 80% av lönen....M.a.o är det vi skattebetalare,som gör dessa "nya verksamheter" så framgångsrika....Förlorare är dessutom de,som tvingas arbeta till låga löner med långa arbetsdagar/nätter..

    SvaraRadera