onsdag 12 oktober 2011

Moderaterna kryllar av floskelkungar.




ARON JOHNSSON OM MEDBORGARSKAP på newsmill
"Reepalus förslag strider mot de mänskliga rättigheterna."

Bland kommentarerna får denne Aron sina fiskar varma. Han är ganska , men inte helt, ensam om sina klyschor.
Det är säkert en rak framgångsväg inom hans haleluljah-parti.

Jag vet inte vem denna Viktoria Larsson är, men gu´va jag hejar på henne!

Viktoria Larsson till Aron Johansson, M:
-Jag vill ha ett JA eller NEJ på följande fråga:
Är eller är inte grovt kriminella (trafficing, utpressning, smuggling, droghandel, maffia)andra klassens medborgare?

Aron Johnsson till Viktoria Larsson:
- För det första heter jag Johnsson.
(Min inflikade kommentar: ha-ha, såna där är roliga, "för det första heter jag Johnsson" - don´t mess med stora egon!)

Kriminella ska straffas, lika hårt oavsett vilken bakgrund man har.
Medborgarskap är en grundläggande rättighet. Börjar vi tumma på den rätten är vi på ett sluttande plan på vilket jag inte vill vara med om att Sverige hamnar.

Viktoria Larsson till Aron Johnsson:
-Ber om ursäkt för namnförväxlingen.
Jag håller inte med dig om att medborgarskap är en grundläggande rättighet. Inte om man med sin fria vilja väljer att bli kriminell. Reepalu har aldrig talat om att ta medborgaskapet från hederliga människor.
Är det inte också en grundläggande rättighet att slippa bli utsatt för brott?
Vilken "vision" anser du att man ska ha för att stött dem som utsatts för brott så att de ska stå ut med att få en vi-känsla med förövarna?

Go-go-go Viktoria, du har så himla rätt.

5 kommentarer:

  1. "Vilken "vision" anser du att man ska ha för att stött dem som utsatts för brott så att de ska stå ut med att få en vi-känsla med förövarna?"

    Klockrent. SDs kriminalpolitik är en av anledningarna till att jag röstat på dem sedan 2006. Och nu kom jag ur garderoben som både det ena och det andra i vissas ögon ;-)


    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Plutten! Jag får en vi-känsla med dig!
    Hade absolut ingen aning, du har varit objektiv i debatterna här. Strongt, jag tror fler och fler vågar, i takt med att JÅ sköter sig så retoriskt korrekt och ofarligt.
    Speciellt alla dem som skrämts upp med att han tänker stoppa alla i gaskamrar.
    Tack.

    SvaraRadera
  3. Orsaken till att jag försökt vara/och är så neutral som möjligt är dels att det är i stort sett omöjligt att ändra en motdebattörs åsikter/värdegrund i ett kommentatorsfält. En blogg i sig kan dock få folk att börja fundera, förutsatt att man har ett flexibelt tänk. Så vill inte slösa energi på sådant. Den typen av diskussioner tar jag IRL.

    En annan orsak att jag inte kommenterar politik som berör SD's paradämnen är att jag vid det här laget tyvärr är så pass luttrad, att inget överaskar mig längre.

    Det som fick bägaren att rinna över var reaktionerna på mohammedkarikatyrerna. Så idag är jag "hard core". Och det skulle kanske inte gagna din blogg om jag skrev vad jag egentligen tycker i vissa sakfrågor. Ta det här med ligisterna som terroriserar hela bostadsområden/svenska samhällsapparaten genom stenkastning etc etc. Tror ni på fullaste allvar att det skulle förekomma i nuvarande omfattning om förövarna blev av med sina medborgarskap, oavsett om det rörde sig om andra generationens invandrare eller. Men jag skulle inte nöja mig med att enbart bestraffa förövarna utan även berörda familjer/klaner som har en betydande kontrollfunktion. Detta får vara ett exempel på en sk. radikal åsikt. Vad många vägrar inse att med vissa personer/grupper går det inte att resonera med som vi är vana vid för att lösa konflikter. Det enda de förstår är maktspråk.

    /Plutten

    SvaraRadera
  4. Tack Plutten för dina kloka ord :)
    Eva-Marie från Malmö

    SvaraRadera