tisdag 11 oktober 2011

Kimpan, Toivonen, Elmander, Mellberg, Sebastian Larsson och de andra grabbarn behövde inga specialskor ikväll.



Med teknik-fotbollsskon Adizero F50 ska Adidas ge alla glada spelare, eller kanske mest deras tränare, data om hur långt man sprungit under matchen. Topphastighet, antalet rusher, om man spurtar mindre i slutet av matchen och annan statistik.
Men.
Ikväll var det gör-rolig fotboll, bollen rund, gick vår väg, kommentatorena vrålar BRAGD!!!
Vi är i EM!!!!
Och ingen saknade Zlatan.


DN

4 kommentarer:

  1. Zlatan hit och Zlatan dit. Det är ju inte direkt så att han lett svenska landslaget till stordåd. Han har gjort 28 mål på 67 matcher. Inte direkt en måltjuv. Gunnar Nordahl gjorde 43 mål på 33 matcher och bidrog starkt till Sveriges olympiska guld 1948.

    SvaraRadera
  2. Jag såg faktiskt de sista 20 minuterna och det var spännande. Så visst är det kul att de gick vidare till EM. Och Linköping spöa det s-t-ns r--laget fbk. Rikigt härligt att se dem i botten på tabellen. Vilken dröm det vore att se dem i kvalserien men det kommer inte hända. Så sportsligt sett en lyckad afton mao.

    Apropå "gadgets" så hade man faktiskt långtgående planer på att tillåta Thermalblades i NHL. Det var en skridsko med ett batteripack som värmde skenan. Och då skenan blev varmare än normalt så ökade vattenmängden i kontaktytan skena/is så att friktionen minskade och därmed snabbare spelare. Blev ingen hit. Tur att man är så gammal att man inte behöver det senaste.

    /Plutten

    SvaraRadera
  3. Zlatan ser mätt och belåten ut nuförtiden, hungriga hundar jagar bäst!
    Plutten, inget är som äkta skadeglädje, och när det gäller fbk så är vi två!
    Och du, vad de håller på med teknikprylar,gadgets(?), har vi nått till mänsklighetens förmåga? Så nu måste man ha mer eller mindre tillåtna hjälpmedel för att vinna, bli bäst?

    SvaraRadera
  4. Vissa "gadgets" är ju bra som exempelvis pulsklockor. Och samtidigt driver ju teknologin utvecklingen framåt. När man ser bilder på gamla skydd, klubbor och skridskor så undrar jag hur man kunde spela överhuvudtaget.

    /Plutten

    SvaraRadera