onsdag 5 oktober 2011

Jag har en känsla....



Assia Djebar är kvinna, muslim och betraktas som en de främsta litterära rösterna i Nordafrika.
Alla rätt.


GP
SR PT

6 kommentarer:

  1. Utan tanke att vilja generalisera,tror jag att årets pris,går till en annan ofta förekommande nation...Får se om jag åter tippar rätt !!!

    SvaraRadera
  2. Jag HOPPAS på Tranströmer! Det har jag gjort i många år nu:

    Solen står lågt nu.
    Våra skuggor är jättar.
    Snart är allt skugga.

    eller

    Kraftledningarna,
    spända i köldens rike,
    norr om all musik.

    Slå det ni som kan!

    SvaraRadera
  3. Jag har sökt och sökt i mina inre och yttre gömmor efter något mäktigare och vackrare tänkt och sagt. Men jag måste ge mig, Johanna. Du har rätt, och alla Tranströmer-älskare.
    Bara därför kommer det att bli nån annan, enligt lagen om svenska akademins jävlighet.

    SvaraRadera
  4. Re:Johanna V
    Du måste vara en läcka,eftersom du har sådan insideruppgifter..Hoppas du nyttjade det hos Ladbrook`s med fl. spelbolag..Med säkerhet en högoddsare !!
    Här sitter nu Carina och jag med dumstruten på huvudet....
    Det enda som kanske kan äventyra utdelningen är, att dina ovanstående citerade strofer,kan uppfattas som rasistiska och riktade mot "nybyggarna"

    SvaraRadera
  5. Dumstruten sliter jag av, och hoppar på nu, vilken grej - Tranströmer - en svensk, trodde faktiskt det var förbjudet...! "Äntligen" känns lite slitet idag, heja, heja, Johanna!

    SvaraRadera
  6. Åh, vad ni är gulliga Lars Å och Carina-Fina! Men jag tror inte det är någon risk att Tranströmer får lämna tillbaka priset pga någon dold främlingsfientlighet i sina berömda haikus. Akademin besöker nog inte Soldatmammans blogg och är nog alldeles okunniga om mina kommentarer där. Deras förlust, inte vår. ;-)

    Men tyvärr, jag satsade inget... ;-( Vet inte hur man gör på såna där vadhållningsställen. Typiskt, när jag för en gångs skull hade rätt.

    SvaraRadera