måndag 17 oktober 2011

Favorit i repris. Hanif Bali - kvoteringsobjektet som lever the swedish dream.



SvD skriver: Förnyelsen av Moderaterna måste fortsätta, såväl politiskt som personligt. Det är helt oacceptabelt att välja en ny ledning för partiet utan en enda person med utomeuropeisk bakgrund. Vi vill därför att valberedningen ser till att Hanif Bali får möjlighet att ta plats i partiets styrelse. Det skriver Erik Bengtzboe, Moderata Ungdomsförbundet.


Det här blogginlägget kom jag att tänka på när jag läste om moderaternas kvoteringsplaner:
Hanif Bali (M) är riksdagsledamot kom vid tre års ålder till Sverige som ensamkommande flyktingbarn.


Mopsen får till det: "Hanif Bali - världsrekordhållare. Jag är imponerad! Vid tre års ålder kunde jag inte ens torka rumpan själv."

Nu får Hanif Bali ursäkta om även jag skojar till det. Men han själv, och den aningslösa journalisten som svalde hela storyn utan frågor bjuder faktiskt in mig. Tack.

Ja, det blir en lite lustig syn; en treårig Hanif, vinkar adjö till
far, mor och syskonen, tar trehjulingen till flygplatsen, parkerar, bär med sig sitt lilla bylte. Går in på herrtoan, byter sin blöja och tultar vidare till incheckningen. Pass och biljett? Han hade det i bakfickan på sina små kortbyxor. Som den lille överlevare han var hade han fixat det dan innan, lånat mynt i pappans gömda skrymsle, förhandlat med en människosmugglare och prutat ner summan rejält.
Sverige - drömlandet för en selfmade boy som Hanif, Här skulle han smidigt kunna använda sina två tomma händer - så fort han bara tagit ut tummen - till att spika karriären, via M, rakt in i gräddfilshuset på Blasieholmen.
Men undret för den lille krabaten med fötterna på svensk mark, började som så ofta nuförtiden med en SJs barnbiljett och en snäll tant. Som i smyg tog med honom hem.

Det är såna tusenkonstnärer vi behöver i vår riksdag. Och inte minst för de ensamkommande, nog med sexövergrepp, vandalism, bråk på hemmen som tar emot dem, kränkningar av personalen som tar hand om dem och skottlossning mot varandra - nu har de ensamkommande verkligen en raw mode som heter duga.

2 kommentarer:

  1. http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/314535_10150281569560686_519550685_8504961_131536200_n.jpg

    SvaraRadera
  2. Tack för länken. Intressant!

    SvaraRadera