lördag 8 oktober 2011

Dirty hands.


Regeringen får kritik på fler punkter, det gäller papperslösa och asylsökande barn i Sverige.
– Kommittén tycker inte att de har tillräckligt skydd här.


FN - en högtidlig arena för diktaturstater. Med ena handen håller FN diktaturstaterna om ryggen. Med andra de illegala flyktingarna i Sverige.
Lägg ner.
För länge sen.

Sydsvenskan

6 kommentarer:

  1. FN är väl liksom EU,en form av institut för avdankade politiker.Välavlönade och förvarade fram till avgångsvederlaget träder i full kraft.Har en viss likhet med flera svenska organisationer,typ KRIS,BRIS,AA och EXPO...Höll på att glömma Bengt Westerberg och hans förtjänster inom RK...

    SvaraRadera
  2. Jag har ett förslag; varje gång de överbetalda byråkraterna i FN eller dess otaliga organisationer riktar oberättigad kritik gentemot Sverige så drar vi tillbaka ratificeringen och kapar en bit av bidraget till FN. Förr eller senare så fattar de vad det handlar om, om inte förr när de står på gatan.

    SvaraRadera
  3. Förstår inte hur en del av er kan tycka att det är fel att det finns en instans i världen som arbetar för att skydda alla våra barn? De tycker till och med att inte bara Barnrättskommittén ska försvinna, utan att FN ska skrotas, läggas ner, helt enkelt en fullständigt onödig organisation som bara är till för diktarurstater. Tja, vad ska jag säga om dessa kliché-talare ... annat än att de behöver skaffa sig lite mer kunskap om vad FN egentligen står för. mariagkk

    SvaraRadera
  4. mariagkk:
    Kanske kan du informera oss vilsegångna,vad denna tandlösa församling förbättrat världen med !!
    Som jag ser det,är det en form tidsfördriv för "föredettingar" från jordens alla hörn..Lägg till vetorätten i säkerhetsrådet,som finns för att skrinlägger alla event.goda förslag.Se verkligheten som det är,stormakterna dikterar villkoren för oss i de små länderna...Endast de närmast sörjande,står runt kring och bugar.

    SvaraRadera
  5. Kritiken kommer från fel håll, om budbäraren är en skurk, vem ska då skämmas.
    Jag vänder mig mot att Ban Ki Moons handlingsförlamade korrupta FN, tror sig om att kunna tala om för andra vad som är rätt och fel, bra eller dåligt.
    Inget land får däremot undlåta att se till barns bästa.
    Nu gäller det illegalt kommande till landet, och frågan måste ju ställas:
    Hur stort är Sveriges ansvar för jordens ALLA svältande och erbarmligt mående barn, tar det slut vid gränsen?

    SvaraRadera
  6. @mariagkk: Nu handlade det inte om "våra barn". Det som det handlade om är individer som enligt internationella lagar och konventioner inte äger rätt att uppehålla sig i riket.

    Det är faktiskt ingen mänsklig rättighet att uppehålla sig i Sverige förutom för svenska medborgare och i viss mån EU-medborgare. Av det totala antalet asylsökande så är blott någon enstaka procent internationellt erkända flyktingar, så kallade konventionsflyktingar. Dessa brukar utan undantag beviljas asyl.

    De som inte beviljas asyl trots världens kanske generösaste asyllagar förväntas frivilligt och utan dröjsmål lämna riket. De har varken stöd i FN-stadgan, 1951 års konvention om flyktingars rättsliga ställning eller FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna att förbli kvar i landet.

    SvaraRadera