tisdag 25 oktober 2011

Den gäckande Petzäll-kaparen.



Flashback avslöjar journalisternas lösenord: getingbo, tejp, vips, amelio, Mmat, mona54, 7turtur, vipsvips #svpol
???????????????????????????????????????????????????????????
Är detta ett skämt.
Inte ens jag skulle använda ett så simpelt lösenord, kan det verkligen vara möjligt?
Om våra stora kvällsdrakarna verkligen vill att enskilda tryggt ska lämna uppgifter till dem, så måste de kunna garantera sina koder.

Nu har den gäckande twitterkaparen fått hela mediasverige och alla SDs politiska motståndare på tårna, och anklagelserna mot SD haglar.
Vänsterextrema Expo sitter i strålkastarljuset och bekräftar uppgifterna för blaskorna. Men de väsentliga följdfrågorna lyser med sin frånvaro.
Det är också intressant att notera hur SD som normalt förvägrats rätten att delta i den offentliga debatten, nu med ett kapat twitterkonto fullt av lögner och förtal skapar löp på löp på löp.

Men visst.
Om SD brutit mot grundlagen och försökt ta reda på identiteten på uppgiftslämnare så har de grävt sin egen grav.
Då kan Juholt simma lugnt.
Men om nån är allvarligt ute efter att skada SD,
Ja, få kommer detta inte att få mer än en notis.
Nån gång.
Eventuellt.


svd
aftonbladet

5 kommentarer:

  1. De (mest fanatiska) vänstergrupperna har sagt ganska klart att våld och andra (odemokratiska) aktioner mot SD är helt OK.
    Därför att de har "rätt" och SD har "fel"

    Sandlåderesonemang på fjortisnivå.

    kkj

    SvaraRadera
  2. Man blir rätt förvånad, Aschberg och Sahlin vilka erbarmliga nollor.

    SvaraRadera
  3. Jag råkade faktiskt vara vaken då den som hackat Petzälls konto på twitter började. En eller två twittningar kunde man kanske gå på, men sen när han inte svarade nån och började publicera hasharna stod det ganska klart att det enda som var fakta att den enda som hade dessa hashar var "Petzäll"

    Trots idogt ifrågasättande och vädjande till det sunda förnuftet hos alla retweetare så spreds det gladeligen av alla vänster och PK-smurfar. Det dröjde inte länge innan media hakade på. Totalt förblindade som de var av detta "scoop" så valde (men de kanske inte vet hur man gör?) journalisterna att inte kontrollera fakta eller använda kritiskt tänkande.

    Aschberg skämde ut sig ordentligt och kan aldrig nånsin påstå att han ska tas på allvar. (om det nu är nån som gjort det tidigare vs.) Maken till bortgjord som han är.

    Inte heller EXPO var sena till att sprida konspirationsteorierna om SD. Men Daniel Poohl hade i alla fall heder nog att mer eller mindre erkänna sitt misstag i en senare artikel där han läser lusen av journalister och andra PKs för att vara så löjligt lättledda, som en fårskock (fast de visste ju vi andra redan ;) ). Kanske för att skyla över? hursomhelst så fick jag åtminstone lite respekt för karln...

    Appropå lösenord som du tagit upp tidigare så är de ju fenomenalt löjliga. Dessa knäcktes troligen på sajter på nätet där vilken gammelmormor som helst kan knäcka denna form av "kryptering" som det handlar om, så hacket var inte ens proffessionellt. Men det behöver inte vara det heller då folk är så urbota okunniga och använder samma lösenord på de flesta sajter och sina email och andra konton. Grejen med detta hacket är att när du loggar in på sajter så sparas ditt lösenord krypterat på den sajten och du kan inte påverka detta.

    Vill man slippa utsättas för det så är det väldigt enkelt att vara säker. http://Lastpass.com är en gratis tjänst där man bara behöver komma ihåg ett lösenord.
    Man skapar unika lösenord till allt man gör på nätet. de ska se ut så här:
    x9*mqgql$åCeRGiD92nkg^äANFJtqAfP%nfY

    Då tar det årtionden för de flesta datorer att knäcka dem.
    Vet inte hur lång tid det tar för CRAY-datorer som kan göra terraflops med beräkningar i sekunden, men sannolikheten för att de ska användas är mindre än att planeten jupiter faller ner på skallen. Och tar kanske några månader eller år...

    Och varje sajt har olika, bara skapa och sen glömma bort dem, du behöver bara ett lösenord för att logga in på pugin'et man har i webläsare och sen fylls användarnamn och lösenord in automatiskt, om man väljer det eller så klickar man på en knapp när man vill logga in nånstans. Enklare kan det inte bli.

    Jag har använt Lastpass i dryga två år och det är inga problem att använda det utomlands på internetcafeer t.ex. Rekommenderas starkt.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Tack, Varg, för allt ditt vetande och infom om lösenorden.
    Aschberg och de andra billiga lättviktarna gjorde släta figurer av sig själva, beredda som de är att kasta sig över SD, som utsvultna lejon.
    Läste min gamla tidning i morse och häpnar över den oblyga vinklingen.
    http://www.ystadsallehanda.se/tycktill/article1565630/Sverigedemokraterna-i-Ystad-rostar-ner-sin-egen-politik.html

    SvaraRadera