tisdag 13 september 2011

Min anmälan till DO är nu gjord.


Yttrande över SOU 2011:19 - Tid för snabb, flexibel inlärning
"Begränsad sfi slår mot kvinnor och personer med funktionsnedsättning.
Förslaget att tidsbegränsa sfi-undervisningen till högst två år kan slå hårt mot kvinnor och personer som har en funktionsnedsättning."


Det skriver DO Håkan Sandesjö i sitt remissvar.
Min DO-anmälan:
"Ovanstående formulering skriven av Tf DO Håkan Sandsjö är diskriminerande, felaktig och orättfärdig.
Vi utbildade kvinnor som vuxit upp i vårt förut så jämställda land, bör inte i DOs text likställas med kvinnliga analfabeter från medeltidstraditioner, och personer med funktionsnedsättning.
Denna grova generalisering mot kvinnor i allmänhet, bör genast omformuleras, och en ursäkt tillskrivas samtliga välutbildade och jämlika kvinnor i vårt land som kämpat i decennier för att slippa behandlas som andra klassens medborgare av DO."

5 kommentarer:

  1. Vill bara ge dig en eloge för att du orkar stå upp mot idiotin i detta land. Har tyvärr själv tappat fokus/viljan då det verkar vara en "never-ending-story" på just av den varan i detta en gång så fina land. Åker antagligen utomlands en stund för att undvika att bli upprörd/förbannad vilket är svårt att inte bli längre.Over and out!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  2. Kan enbart buga och i vördnad erkänna,att jag är stolt som man,få tillhöra den skara,som får möjlighet,nyttja Carinas toppblogg.
    Denna moderna tiders -Anna Maria Lenngren--,
    En modig kvinna som inte viker sig för överhögheten,utan modigt angriper det onda vid sin rot.Kämpa på,kanske kan vi tillsammans ändra något,i vårt allt sjukare land.

    SvaraRadera
  3. Hellboy:
    Du måste lova att komma tillbaka och kämpa vidare mot idiotin i dagens Sverige..Sådana som du behövs för att inte alla kulturella framsteg,skall trampas ner av dagens "nybyggare"
    Tillsammans är vi starka,låt oss inte söndras...

    SvaraRadera
  4. "DumhetFrån Wikiquote
    Hoppa till: navigering, sök
    "Skillnaden mellan geniet och dumheten är att geniet har sin begränsning". - Torvald Gahlin
    "Det som mest skiljer de dumma och de kloka åt är att de dumma hela tiden begår samma dumheter, medan de kloka alltid hittar på nya." Karl Heinrich Waggerl
    "Bara två saker är oändliga, universum och den mänskliga dumheten. Men när det gäller universum är jag ännu inte absolut säker". - Albert Einstein
    "Vilken intelligent dumskalle som helst kan göra saker större, mer komplexa, och mer våldsamma. Det kräver en dos genialitet, och en hel del mod, att göra det motsatta". - Albert Einstein
    "Ett vanligt misstag folk gör när de försöker formge någonting helt idiotsäkert är att underskatta genialiteten hos kompletta idioter". - Douglas Noël Adams,
    "Mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves". - Friedrich Schiller
    "Bättre att tiga och tas för en idiot än tala och undanröja varje tvivel". - Abraham Lincoln"

    Politikerna och gammelmedia är som väderkvarnar,vi som kämpar emot dem efter bästa förmåga (somliga bättre än andra,som tex Carina-Fina)är som Don Quijote.

    xbenedictx

    SvaraRadera
  5. Mina gentlemän! Mitt hjärta sväller av stolthet och tacksamhet över att få ha er som läsare. Tror till och med jag fick en klump i halsen.

    SvaraRadera