söndag 25 september 2011

Ett år som detta.



Tror att norska Stortinget får ett av de tuffaste åren sedan 1901.
Att hitta den som gjort mest för "folket förbrödrande, och avskaffande eller minskning av stående arméer" måste ge många bekymrade pannveck i år.
I synnerhet om norrmännen vill följa sin tradition av, hmmm ska vi säga lite kontroversiella pristagare.


PS.
Vid Alfred Nobels död var Norge fortfarande i union med Sverige, och det var hans önskan att fredspriset skulle delas ut av det norska Stortinget. Det var mycket kontroversiellt, eftersom unionens framtid var väldigt osäker. Enligt en teori "gav" Nobel fredspriset till norrmännen för att de skulle vilja vara kvar i unionen.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att de ska utse Jens Stoltenberg:

    "Vi er en liten nasjon, men vi er en stolt nasjon. Ingen skal få bombe oss til taushet. Ingen skal få skyte oss til taushet. Ingen skal noensinne få skremme oss fra å være Norge."

    "Ondskap kan drepe et menneske, men aldri beseire et helt folk."

    "Det blir et Norge før og et etter 22. juli. Men hvilket Norge bestemmer vi selv. Norge skal være til å kjenne igjen. Vårt svar har vokst i styrke gjennom de ubegripelige timene, dagene og nettene vi har bak oss, og det bekreftes med kraft i kveld. Mer åpenhet, mer demokrati. Fasthet og styrke. Det er oss. Det er Norge. Vi skal ta tryggheten tilbake!"

    Problemet kan vara att ordföranden i den Norska Nobelkommittén är Thorbjørn Jagland som är en gammal politisk rival.

    SvaraRadera
  2. Jens Stoltenberg är en riktigt riktig favorit, hans idolporträtt borde åtminstone hänga på väggen hos Invandrarminister Reinfeldt.

    SvaraRadera