fredag 23 september 2011

Exit Psykopaten.



Vi har haft en härligt hektisk höstvecka på ön, det är så roligt att vår konferenssäsong liksom blivit mer elastiskt töjbar långt ut på höstarna.

I 14 år har gäster kommit ut till den oöverträffade naturen, och vår ständiga lust och önskan att överträffa allt de nånsin förväntat sig av ett företagsevenemang.
Men, i helgen kunde det, om inte vi vore så stillsamt diskreta, ha skapats svarta kvällstidningsrubriker här ute i ytterskärden:
-"Drängfulle Sverigechefen för det stora företaget jagade sjökapten på konferens-ö, ville slå honom på käften och skjuta ner hans båt med AK4!"

Sällskapet njöt av soligt höstfiske, bastu, vinprovning och trerättersmiddag i "sitt bästa event nånsin". Sverigechefen var idel charm och solskensleende, det skrattades, berättades, sjöngs och umgicks vid fotogenlyktorna, tills det blev dags för avfärd.
Avgångstiden passerades.
Trots påpekande om hemresans tidpunkt.
Och passerades.
Och passerades.
Så himla kul var det inte för vår fantastiske och fine vän som levererade transporten, att hänga vid en brygga timme efter timme i aftonmörkret.
Så han lämnade så småningom sin vackra skuta, gick upp och förklarade, oss ovetande, för sällskapet att han inte kunde vänta obegränsat, och att det var dags att fara hem.
Och då inträffade den totala metarmofosen.
Chefen bytte personlighet och skepnad på två röda sekunder, och förvandlades till hulken. Han var fullkomligt furiös, och de saker han skulle göra med oss och med båtföraren lämpar sig inte i skrift.

En psykopat på en ö.
Är en psykopat för mycket.
Puh.

10 kommentarer:

  1. Påminner lite om Landskrona och nya Sverige....

    SvaraRadera
  2. Tänk, det har nått ända hit. Vi tar betäckning!

    SvaraRadera
  3. Och så snabbt det gått...Bara för några veckor sedan skrev jag,att du levde i en idyll ute vid havsbandet !!!

    SvaraRadera
  4. Ja, men titta på Lampeduza....!!!!

    SvaraRadera
  5. Du har svar på det mesta !! Nu trodde jag förstås inte,att det var en invandrad nomad som ställde till eländet !! Men även hos oss "barbarer",är det ju undantagen som skapar regeln...

    SvaraRadera
  6. Tråkigt att ni fick uppleva detta. Sen är jag inte speciellt förvånad övar att det var just chefen som fick apspel. Det krävs trots allt ett visst mått av hänsynslöshet att nå den nivån.

    /Plutten

    SvaraRadera
  7. Apspel var ordet, Plutten, och inte heller jag är förvånad över att det var företagsledaren själv som fick monsterfreak-out.
    Ikväll går det att garva åt att det oinvandrade miljonavlönade psykot skulle skalla oss i havet.
    Tack och lov.

    SvaraRadera
  8. En del storföretag/koncerner låter skicka sina chefsaspiranter/sökande till psykologer för bl.a. att sålla ut potentiella psykopater bland dem. En sådan är på sikt förödande för verksamheten då han/hon endast ser till sitt eget bästa framför företagets väl.

    Jag undrar hur många av våra politiker som skulle vara villiga att undergå ett sådant testbatteri? De kan ju som bekant ställa till med betydligt allvarligare och omfattande skador än gemene företagsledare.

    /Plutten

    SvaraRadera
  9. Jag efterlyser psykopatvarnare för en bättre värld.
    Själv har jag en inbyggd psykopatvarnare sedan liten nyfödd baby.
    Dessvärre.
    Helgkram, Plutten.

    SvaraRadera
  10. Detsamma på dig.

    /Plutten

    SvaraRadera