fredag 5 augusti 2011

Varning utfärdas.


Öppenheten på Pride kritiseras av deltagare;
"För många heterosexuella och för mycket vattenfestival."

svd svd hd expressen

11 kommentarer:

  1. Saxat från Svenskan;

    "Bra att det är öppet även om det börjar som någon slags safari, kontrar förstagångsbesökaren Malin Sandberg, 19 år."

    Jag tror att jag förstår vad hon menar. Jag har aldrig besökt Pride och/eller sett paraden. Det har liksom aldrig känts aktuellt då jag arbetat med öppet homosexuella redan på 80-talet. Det finns liksom inget spännande att se. Och det är ju trots allt "deras" begivenhet så varför skall jag dit och "inkräkta" känns det som.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Precis som du Plutten så har homosexuella varit en del av mitt yrkesliv och ingår i min underbara vänkrets. Ingen skillnad, vi gör samma saker, äter samma saker, ser samma filmer, åker på liknande resor, så varför, varför, varför skulle inte jag som hetero få dela deras parad. Är det inte det öppenheten går ut på, att vi tillåts umgås i varandras sfärer utan konstigheter.
    Jag har aldrig tyckt att de inkräktar, så varför vill de se mig som inkräktare?

    SvaraRadera
  3. "Jag har aldrig tyckt att de inkräktar, så varför vill de se mig som inkräktare?"

    Jag vet inte men jag förstår känslan vissa deltagare har, enligt HD, att det blivit lite väl mycket av "gay sighseeing" över det hela. Och om jag kände mig uttittad så skulle jag vilja bli lämnad ifred.

    /Plutten

    SvaraRadera
  4. Det hade känts konstigt att åka för att titta på "dom". Vill de prajda så gärna för mig men att jag skulle stå och glo. Nej tack. Hur de sexar till det eller vem de blir kära i deras ensak.
    Varför så stor affär av det? Fast vad vet jag?

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  5. Plutten:
    Min uppfattning är just,att de gärna vill visa upp sig.Varför annars ordna till korteger,där man på alla sätt fanatiskt söker blotta sig...
    F.ö Plutten,hade jag det "stora nöjet",att många år bo i en av deras huvudstäder..Berlin.
    Ja t.o.m en gång av misstag råkat gå in på en kneip,där dessa annorlunda satt och kramades..
    Den gången satte jag världsrekord i att häva en mass bier...och snabbt lämna lokalen.
    Av detta framgår kanske,att fuer "böffe u.lesben" habe ich nicht viel gefuhle ....

    SvaraRadera
  6. "Min uppfattning är just,att de gärna vill visa upp sig.Varför annars ordna till korteger,där man på alla sätt fanatiskt söker blotta sig."

    Okej nu skall jag vara motvallskärring. Visst vissa vill visa upp sig och man kan ju tycka vad man vill om det. Men samtidigt undrar jag om paraddeltagarna återspeglar hur majoriteten av festivaldeltagarna tycker och tänker?

    /Plutten

    SvaraRadera
  7. Plutten, här har vi en delikat ambivalens.
    Hur ska vi hetero haja när och hur och vilka vi får titta på resp inte?
    Pridefestivalen är som Lars säger till för att tittas på, världen ska titta. Annars kunde dom ju gömma sig och ha paraden i Korpilombolo, förresten et bra tips till dom som känner sig för begapade.

    Var på Wallmans salonger med en av mina söner i april, hetero, välbyggd och iögonfallande vacker. Personalen där var mycket gay, och de blev alldeles till sig, svassade förbi honom, gjorde sig ärende, och tillägnade honom ett speciellt åmande nummer Monsieur Chocolat, framför vårt bord! Innan kaffet, kom hen som serverade och visste inte riktigt hur hen skulle vrida sig med en fråga, som hela stället tydligen gått och grunnat på hela aftonen; huuuuuuur hängde vi två ihop? Syskon, arbetskamrater, eller vuxen kvinna och toyboy?!?! Mor och son hade de inte väntat sig.
    Begapandet bjöd vi på.

    SvaraRadera
  8. "Plutten, här har vi en delikat ambivalens."

    Ja, delikat är nyckelordet. Ett av festivalens syften är ju, som jag uppfattar det, dels att visa upp sig och föra upp politiska sakfrågor till allmän debatt. Samtidigt så är ju troligen festivalen ett tillfälle för många att träffa likasinnade. Och det är där det skär sig för en hel del skulle jag tro. Min gissning är att de går tillbaka till det gamla formatet nästa är.

    /Plutten

    PS

    För att snacka om väsentligheter. FBK- LIF 1 -1 i andra perioden. Skulle kännas skönt att trycka till dem, för drygare supportar får man f-n leta efter.

    DS

    SvaraRadera
  9. Carina:Nu förstår du också varför jag är innehavare av världsrekordet i en "mass bier"...
    Men i motsats till din son,kan jag inte påstå att jag är direkt vacker.Men min rara hustru sade ofta " du hast so eine schöne po"..Men vad som döljer sig bak ryggen är svårt att avgöra.

    SvaraRadera
  10. Dryga supportrar kan onekligen reta gallfeber på en, men dryghet om man relaterar till våldsamhet får ändå ses som en gullig och rätt förmildrande omständighet.
    Tryck till!!!

    SvaraRadera
  11. Skall bli intressant och se hur Växjö fixar det. Vore kul om de kunde undvika kvalserien. De har fyllt 10 bussar mot första bortamatchen mot Frölunda vilket är imponerande.

    /Plutten

    SvaraRadera