söndag 14 augusti 2011

Nä, men vänt nu lite här!!!


Vid tvåtiden på söndagseftermiddagen tog väktare på Väla köpcentrum utanför Helsingborg, fast en man och en kvinna som misstänks för att ha försökt stjäla väskor i en butik. De är nu misstänkta för stöld.
OKi.
MEN.
Mannen är efterlyst då han enligt ett domstolsbeslut ska utvisas ur Sverige. Han är förbjuden att vistas i Sverige eller något annat Schengenland. År 1990 dömdes han till fem års fängelse i Hovrätten över Västra Sverige för grovt rån och sedan utvisning på livstid. Efter den domen är han dömd för flera olika brott såsom stölder och narkotikabrott.
?????????????????????????????
Vad betyder utvisning, igen?
1990?!?
Tjugo år sen!?!
Och han har försörjt sig på....?
Kan nån förklara. Säger vi bara: gå hem nu snälla du, efter utvisningsdomen?
Eller tycker vi i Sverige att det bara är lite synd om honom. Tänk om nån blir arg på honom där i hans hemland när han begår brott.
Då kanske dom sätter honom i fängelse och är jättedumma mot honom.

HD

1 kommentar:

  1. Man kan fråga varför inte polisen sett till att hålla honom tills utvisningen har verkställts nån av gångerna han tagits för brott.

    Känns som att systemet är gjort för att så få som möjligt ska kunna utvisas, numera är det ytterst sällan domstolarna dömer till utvisning och när dom väl gör det så är det få som verkställs.

    Den här mannen har säkert goda förutsättningar att få utvisningsbeslutet rivet nu när han varit i landet i över 20 år och säkerligen skaffat sig anknytning via familj och annat.

    SvaraRadera