måndag 8 augusti 2011

Hanifs och mitt liv är inte så olika.



OBS. TRAVESTI PÅ HANIF BALIS TROLÖSA PARTSINLAGA I EXPRESSEN IDAG.

" Mitt hår är mörkblont. Min hud är faktiskt också lite solbränd också på vintern. Mina föräldrar är kristna.
När jag ensam på väg hem möter dominanta manliga gäng med högljudda främmande språk fryser jag till is.
Att betraktas som främling i sitt eget land är olika svårt olika dagar. Olika svårt för olika personer. En del ger upp, några får aldrig chansen. Vissa försöker inte ens. Men de flesta av oss försöker - och som vi gör det.
Till de problemen kommer fördomar, rasism och att skuldbeläggas. Att bli berövad sin person och få den ersatt med en fiktion. "Svennehoran", "­rasisten", "fråmlingsfientlig", "oren":
De myter om svenskar som bara vill ha en öppen debatt om invandringen har fått bära skuld för allt dåligt i samhället - och konsekvenserna av den retoriken mer eller mindre förkrossande.
På nätet ges hatet och skuldbeläggandet i olika jihadappeller fritt spelrum.
Sättet att organisera sig har varit likadant överallt och i alla tider - eliten tänjer på gränserna men håller sig inom dem medan anhängarskaran rättframt sprider propagandan.

Jag vet att jag i följande stycken argumenterar i egen sak. Jag vet också att sådant sällan uppskattas. Ändå måste jag göra ett försök. För många har tyst sett på när svenskhat och extremism ­normaliserats i Sverige.

Om polisen skulle ta alla hot mot alla som vill bevara svensk demokrati, på allvar från alla som får hot så skulle man bli översköljd i arbete och behöva mycket mer resurser till hands än i dag."

DET DU HANIF, SÅ BLIR DET OM DET ÄR PRECIS TVÄRTOM.

Kanske du skulle kunna anstränga dig för att försöka se saker utifrån mer än ditt personliga perspektiv, då skulle din politiska gärning respekteras och uppskattas.

expressen

10 kommentarer:

  1. Hej!
    Mina tankar här är kanske lite ”of topic” men jag vill spinna vidare på tråden där du skriver att ”olika jihadappeller ges fritt spelrum”.

    Om svältkatastrofen i Somalia.
    Är det inte lite konstigt att flyktingarna därifrån skickar pengar till al-shabaab? Att de stödjer den terror de flytt ifrån?
    Genom föreningar som ”Svensk-somaliska nätverket för fred” ... skänker man alltså pengar till motståndsgruppen al-Shabaab i Somalia.
    Nätverkets uttalade syfte är att "att stödja traditionella islamiska domstolarnas strävan för fred och skapande av lag och ordning i Mogadishu!
    Får de måtro också statligt föreningsstöd?
    Islamiströrelsen och terrororganisationen al-Shabab är fruktad för sina avskyvärda och grymma dåd.
    I Al-Shababs ledning lär det finns flera svenska medborgare. De lär kontinuerligt värva unga svensksomalier män till terrorkrig i Somalia.
    ALLTSÅ DEN ORGANISATION SOM NU FÖRVÄGRAR DE SVÄLTANDE MÄNNISKORNA ATT TA DEL AV HJÄLPSÄNDNINGAR.
    Läs mer:
    http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article12707887.ab?partner=www
    http://gudmundson.blogspot.com/2007/01/svenskt-fredsrop-var-islamiststd.html

    Att försörja en till Sverige invandrad somalisk åttabarns familj lär kosta ca en halv million om året. Hur många svältande barn skulle de pengarna inte räcka till?
    Hälsningar
    Arga tanten

    SvaraRadera
  2. Arga tanten:
    I Sverige behövs många som du..Människor som orkat läsa in sig och vet vad de talar om...
    Alltså i motsats till svensk media,ge en saklig och välinformerande nyhetsrapportering.
    Men så är det väl oftast för dem som sprider lögner,till sist hamnar de i en återvändsgränd.
    Att varje dag fylla sina blaskor med "främlingsvänlig"propaganda,samtidigt som man söker omsätta det hela,till angrepp på oss annorlunda vetande/tänkande,slutar ofta som i ditt ovanstående exempel...Allmänheten vet ju varken ut eller in,eftersom islamisternas alla olika terrorgrupper,bär olika namn och (i Sverige)är "våra kära vänner".
    Nu är sådana vinklade ställningstagande inget nytt för landet.Enbart religion och ras har växlat,från kommunism och gerillarörelser..till dagens allt överskuggande terrorism i Arabländerna.En sammanhängande länk finns,men den nämnes aldrig-ISLAMISTISKA BRÖDRASKAPET-
    Slutligen är det också riktigt som du skriver, att många av Europas länder endast utgör en ynglings och sovplats,för nyrekrytering av islamska terrorister.Men hur skall Svensson få vetskap om detta ???

    SvaraRadera
  3. Hej Lars Å Månsson!
    Du ställer frågan: hur skall Svensson få vetskap om att det i Sverige pågår rekrytering av islamska terrorister.
    (Och att det till och med kanske sker med stadsbidrag?)
    Tyvärr har medias propagandamaskin matat ut så mycket "främlingsvänligt" att vi numera håller inne med våra synpunkter.
    Men tanken fortfarande fri och jag hoppas att det finns fler än vi som inte sväljer medias allt för ofta rent av LÖJLIGT falska vinklingar …
    Folk är inte dumma i huvudet, och de lider heller inte av minnesförlust, tack och lov!
    Hälsningar
    Arga tanten

    SvaraRadera
  4. Åhhhh, vad jag önskar att jag hade miljoners läsare till era livsviktiga kommentarer.

    SvaraRadera
  5. Hanif nämner ofta att han kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn vid 3-års ålder.

    Undrar hur han ensam som treåring tog sig från Iran och hela vägen till Sverige.
    Han måste vara nån sorts stålman.

    Hade faktiskt ingen aning om att han va så ung heller -87:a, han är alltså bara 25 år. Jag trodde han va runt 35, han verkar ha drabbats av det sk "ensamkommande flyktingbarn syndromet" där man åldras väldigt snabbt.

    SvaraRadera
  6. Gjorde precis samma travesti i mitt eget sinne när jag läste hans inlägg. Det är lätt att prata ur eget perspektiv...

    /HellBoy

    SvaraRadera
  7. Hans artikel inbjöd verkligen till att tänka precis tvärtom, HellBoy.
    Bara synd att den genialiska idén inte slagit riksdagsmannen själv.....

    SvaraRadera
  8. Anonym(13:13),Hellboy:
    Efter "11-åringens" äventyrliga tågresa,med slut i Kumla..Har min teori stärkts att ett kalenderår i Afrika består av 18 månader..Nu verkar det som om samma tidsräkning sker i asiatiska muslimska länder...
    Men det vore ju enkelt,om man ville från myndighetshåll kontrollera åldern,redan vid ansökan om asyl/livslångt underhåll.
    Förresten är det fler än jag som förundrar sig, hur fort dessa förstasidesnyheter faller i glömska !!

    SvaraRadera
  9. Nä, så är dagens ordningen. Ständig jakt på nya ömmande och hjärtskriande fall att servera de gapande fågelungarna.........

    SvaraRadera
  10. Ja i sanning ett gökbo,de egna etniska svenskarna ungarna som inte har lika stora munnar och inte skriker lika högt som de muslimska,de kastas ut ur boet.

    SvaraRadera