tisdag 30 augusti 2011

Dressed for success.


Shifaa Patel har drivit webbhandel på nätet sedan tre år tillbaka.
När hon flyttade från USA till Malmö slogs hon av hur litet utbudet var av traditionella muslimska kläder. Hyllorna i Malmös klädbutiker är välfyllda med tighta klänningar.
Shifaa Patel vill ge muslimska kvinnor det utbud hon saknat.

Och grabbarna då?
Har dom inget behov av butiker med traditionellt muslimskt mode från 600 e.Kr?
För att tydligt demonstrera att de inte har något gemensamt med oss orena?

Skanskan

4 kommentarer:

  1. I brist på kaftan kan väl grabbarna välja något från damavdelningen och tjejerna kan prova sportavdelningen? Ett just lättviktsenmanstält kan nog till nöds dubbla som niqab?

    Eller är det bara jag?

    SvaraRadera
  2. Anonym:
    Nej du har rätt enl.min uppfattning.Troligen är en satsning på sådana klädbutiker,något för företagsamma yngre...(jmf Kemprad-Ikea) Skaran av behövande,ökar för varje dag i norra Europa.En ide ytterligare är,att saluföra skottsäkra särkar till männen..gärna i vita oskyldiga färger.Hörde just att ett stort polisuppbåd i Skåne,bevakar en 30-årig pakistanier (med sådan klädsel) på ett Malmö- sjukhus.Denne skall på förmiddagen ha avrättat en annan av samma stamgrupp,utanför en moskee i Köpenhamn..Tydligen anser skytten att vården är bättre österut !!!Eller kanske stammar han rent av,från mångkulturens huvudort !! Hur som haver så länge de skjuter varandra inbördes,skadas inga inhemska...tack o.lov.

    SvaraRadera
  3. Nej, nej, mycket vanligt är att muslimska män går i västerländska kläder. Gärna amerikanskt mode med jeans och keps. Min tanke går då till de par jag så ofta såg i den europeiska storstad jag en gång bodde i med stor marockansk befolkning där både män och kvinnor var klädda traditionellt. Detta var dock den äldre generationen. Frågar mig ofta varför så många män vill se "amerikanska" ut medans kvinnor har en helt annan smak. Undrar om det någon gång ställer till problem i deras äktenskap....Sjal enligt muslimsk tradition är den politisk, kulturell, religiös eller tillhör den bara ett "mode"? Jag vet vad jag vet!

    SvaraRadera
  4. Anonym 18:27:
    Tror inte kvinnorna själv har någon rätt till val..Vare sig det gäller val av man eller klädsel..Nej inte en gång,vilka dessa vår tids slavkvinnor, får titta eller långt mindre tala med,tillåtes dem själva bestämma/avgöra...

    SvaraRadera