torsdag 4 augusti 2011

Borg och Hugo skänker mig kärlekshopp.


-"I ett öppet samhälle är det faktiskt inte enbart sakliga uppfattningar och åsikter som får dryftas och vädras. Även osakliga, illa genomtänkta, rent ut sagt dumma och till och med extrema åsikter får uttryckas. Detta är öppenhetens grund och därför är självcensur så farligt." Skriver prästerna Annika Borg och Christer Hugo i en replik på DN idag.

Just när jag börjat nojja mig över hur alla troende människor verkar tro sig om att ha tagit patent på rättänkande och godhet, och som ser sig själva som mycket ädlare än vi andra plåtskallar, så kommer denna glimrande insiktsfulla DNartikel.

Jag fick kärlekshopp!

DN

9 kommentarer:

  1. Tro och hopp,är det som behövs i ett land av anarki.I Skåne eldade någon i natt upp sin lägenhet i Landskrona.Några mil därifrån placerades det ut "sprängladdningar" under bil och bostad i Helsingborg.."Så länge vi har resurser tar vi inga risker" var polisens utsago till den senare händelsen...Nä men alla vi vanliga Svensson då...som dagligen får ta riskerna !!!

    SvaraRadera
  2. Länge leve mångkulturen. Eller?

    SvaraRadera
  3. Ännu ett ooootroligt kriminalfall från Landskrona,tre "nybyggare" kidnappade en 17-årig och tvingade denne att begå butiksstölder för dem...under två timmar,innan han lyckades fly !!
    Nu sitter kidnapparna hos polisen (undrar bara hur länge),medan offret får klara sig bäst han kan...Det hela utspelades i går 3 Augusti 2011 vid Landskorna ,var annars ??

    SvaraRadera
  4. Reinfeldt tycker att detta är vackert, olika människor i samklang.

    SvaraRadera
  5. För att glädja landets skattebetalare,lär nattens kostnader för vandaliseringen av Landskrona Station,stanna vid 200.000:- C:a.
    I stort alla glasrutor sönderslagna,ingen som sett eller hört något...Men så ligger också denna "Centralstation" utplacerad långt från staden,mitt ute på ett betfält....

    SvaraRadera
  6. Någon vandaliserade Landskrona Station. eftersom ingen är gripen så måste det alltså varit en sv-skalle enligt er logik.

    Samtidigt tog en av era meningsfränder livet av 70 norrmän för ett par veckor sedan.

    Själv skulle jag ligga lågt ett tag om jag tillhörde er krets.

    //Håkan

    SvaraRadera
  7. Håkan, du använder ord som jag inte kan acceptera på min blogg. "Svartskalle" är förnedrande.
    Men eftersom du anklagar mig för att vara meningsfrände med ett dåre och massmördare, och dessutom uttalar hot mot mig och min "krets"(?) låter jag din kommentar ligga kvar, så att IPnumret kan spåras.

    SvaraRadera
  8. "Svartskalle" var tidigare ett skällsord men togs över av invandrare och avdramatiserades. Precis som ordet "bög".

    Ja, Jag anser att du delar världsbild med en terrorist.

    Nej, Jag kommer aldrig att utgöra ett hot mot dig. Jag hade ingen tanke på att uppmaningen att "ligga lågt" kunde betyda det. När jag läser det igen inser jag att det möjligen skulle kunna uppfattas så.
    Min mening var att vädja till din känsla för anständighet och låta bli din obehagliga propaganda mot medmänniskor från andra länder åtminstone ett tag.

    //Håkan

    SvaraRadera
  9. "Obehaglig propaganda mot medmänniskor från andra länder".
    Ute i busken igen, Håkan. Allt mitt engagemang går mot politikerna som möjliggör detta mångkulturella samhälle. Jag propagerar aldrig mot andra medmänniskor.
    Mångkultur är ett hittepå av politiker, fungerar inte nånstans i världen, och skapar samhällen med kulturellt fiendskap mot varandra.
    Det är synd om människorna, vi tycker inte om varandra, titta bara på Grannfejden i det lilla sammanhanget.

    SvaraRadera