tisdag 16 augusti 2011

Alliansen har åtminstone en stjärna, Gustav Andersson,C.


-"Den nya sjöfyllerilagen utgår inte från verkligheten och båtlivets förutsättningar. Istället drabbar den de fastboende på öarna i skärgården. Vad är det annat än en småaktig moralism att lagstifta mot ett eller ett par glas vin till maten om det inte medför någon ökad risk för olyckor", skriver Gustav Andersson (C) och Karl Malmqvist, seglare.

Det finns en del sneseglare i debatten, som fortfarande är korkade nog att likställa trafikfyllerilagen med sjöfyllerilagen. Det är de där "rätt-ska va-rätt-vännerna", "nu ska vi inte ta hänsyn till fakta- nu ska vi ha FÖRBUD och lagar", de har inte satt sig in i verkligheten, blundar för alla fakta som Gustav Andersson och många, många andra lagt fram.
Det är ingen som är ute efter fritt fylleslag till sjöss, vad som är primärt är förstås risken för olyckor, därför; begrunda statistiken!
INNAN IDIOTLAGAR SKAPAS.

Min Björn har vuxit upp i ytterskärgården, hade sin första båt som liten pojke, och kan varenda grynna, varenda sten.
För ett tag sen var vi båtandes till en utomhusteater, Björn tog en starköl till förrätten, och två glas vin till huvudrätten. Efter teatern for vi hem, med mig - som druckit Ramlösa - vid rodret. Jag är nybörjare, men "kan" styra.
Vem som gör det bäst av oss?
Gissa tre gånger.
Och vem som räddade oss när det plötsligt dök upp en vettvillig fartdåre bakom udden?
Gissa tre gånger.

Så, tack för den ogenomtänkta förbudsivrar-mentalitets-lagen, som har avfolkat skärgården i sommar. INTE.
RIV UPP - GÖR OM!

SvD SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar