torsdag 7 juli 2011

Sverige då? ZZZZzzzzZZZZZ.


Stödet för Pia Kjaersgaards Dansk Folkeparti har tagit ett rejält skutt uppåt igen efter debatten om återinförda gränskontroller.
I en ny opinionsmätning får partiet stöd av 13,7 procent av de tillfrågade, mot 10,9 för en månad sedan.

– Diskussionen om gränskontrollen ligger som handen i handsken för Dansk Folkeparti. Här kan de framstå som dem som säger att EU inte ska bestämma.

Idag läser jag också att fortsatt fler norrmän är missnöjda med integreringspolitiken, och 53,7 prosent av de tillfrågade i en ny undersökning vill stänga gränserna för invandrare.

Det självklara resultatet av staternas fullständigt huvudlösa välfärdsraserande massinvandring.


VG KB

10 kommentarer:

  1. Snart har väl alla länder runt oss infört hårda kontroller för att se till så att inga kriminella "Svenskar" smiter in i deras land.

    Självklart så förstår ingen Svensk politiker eller journalist varför dom gör det på detta sätt, det måste väl bero på att Norrmännen och Danskarna är rasister.

    Vi Svenskar kan se fram emot att bli totalisolerade, snart vill inget annat land ha med oss att göra.

    SvaraRadera
  2. ja det är dystert och deprimerande att tänka att våra grannländer som vi en gång kom bra överens med nu vill skydda sig mot oss. Tyvärr inser inte våra politiker att det är OSS det är fel på, och inte våra grannländer.

    SvaraRadera
  3. Nisse:
    Jo de förstår,men liksom andra ÅSNOR är de väldigt envisa...Sen är det ju så,att det är svårt att erkänna egna fel !

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-07-07 13:48

    Tyskarna har också surnat till och (över) reagerat, Ministerpresidenten i delstaten Hessen uppmanade till en semesterbojkott. Och här ser ni, vad jag tror är det största hotet på kort sikt, invandringsproblematiken bleknar i jämförelse:
    http://www.metro.se/kolumner/gar-det-illa-kan-det-ga-riktigt-illa/EVHkgf!Mp70G5n0UWURs/

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    Men du måste betänka att de som nu går ut med sina basuner och anklagelser,tillhör inte en majoritet.Vare sig i Tyskland eller hos oss..
    Liksom dagligen framgår i "vår" press, är det invandrarkramarna och kriminella,som nu ser sig hindrade.Läste kort i dagens Malmöitiska "kvällsblaska",där man nogsamt låtit kritikerna till Danmarks beslut,komma till tals och alla naturligtvis negativa.Såg dessutom en omfrågan i din beryktade BILD-Zeitung.Efter 72.000 personers svar,visade 78 % sig positiva till Danmarks beslut.Hur kan detta komma sig ??
    Din befarade problematik kring massinvandringen,tror jag inte hellre blir lidande av Danmark,snarare av "mitt" eget fosterland.Men helt naturligt ser "ditt" hemland Hessen,gärna att de blir av med den flod av asylanter som dagligen dräller in.Frankfurter Flughafen är den stora inkörsporten till Europa,för dessa fattiga flygresenärer (via människosmugglare).Nu kommer extra kostnader till stånd för ditt Bundesland,eftersom avsättningen till Skandinavien lär minska.Påminner mig åter om DDR,som då var inkörsport till Västerlandet.Alla "asylanter"som ankom i Schönefeld fick en fribiljett med S-bahn till dåvarande Västberlin,och problemet var löst för Honecker...

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-07-07 17:10

    Känner mig kluven inför detta med gränskontroller: Å ena sidan är att slippa dryga tullare och gränspoliser en av de få fördelar man som medborgare i EU upplever av denna sammanslutning. Å andra sidan fylls inte ens förråd av mustiga berättelser från möten med dessa skräcködlor vid gränsen sedan man kunde resa fritt. Men för den som vill testa äventyret återstår ju alltid att resa in i USA, även den av DDR-resande tränade kan då få spunk!

    SvaraRadera
  7. Thorsten:
    Nu är du mer extrem än mig...Man kan ju inte jämföra dessa danska tullare,med vare sig USA eller beväpnade DDR-gränzer...Sen tror jag inte att människor som vi två,ska behöva darra vid inresan..Visst är det enklare att enbart åka genom,men när nu läget blivit som det blivit..
    Man måste m.a.o tänka sig in den kriminalitet som uppstått senare år...och därefter se saken.

    SvaraRadera
  8. Kriminella nätverk hittar alltid en väg över gränserna, gränskontroller har de facto en ganska liten betydelse.

    /Öbon

    SvaraRadera
  9. Öbon:
    Också du har rätt,men det blir inte som tidigare en rak Autobahn till Skandinavien.Den människosmuggling som pågått länge,tror jag nu får lite svårare att tjäna sina pengar...F.ö är det kanske i förlängningen enbart plus för Sverige...

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-07-07 21:10

    Lars, det är mest frihetskänslan som jag saknar när kontrollerna kommer tillbaka. Det känns som att gå baklänges. Däremot är det inget som skulle låta mig avstå från att semestra i Danmark, jag har sinne för proportioner!

    SvaraRadera