tisdag 26 juli 2011

Ska vi satsa på Skärgårds-Plutten?


Plutten, du överraskar igen! Din kreativa ådra vet troligen inga gränser - like!

Plutten sa...
"När ni ändå pratar om mat så undrar jag om ni behöver en extrakock därute på erat ställe. Jag är nämeligen fena på fisk dvs. fiskpinnar. Min "Fish Stick Surprise" dvs fiskpinnar inlindade med smält mögelost och knaprigt bacon, toppat med ananas, är vida (ö)känd. Den blir nog en hit bland era gäster. Inga som helst svårigheter att sälja in den som "exotiskt Svenskt" för utlandsgästerna. Men jag är dyr, bara så att ni vet det. Kulinarisk genialitet kostar nämnligen."

Hur mycket sa du att du kostar?

2 kommentarer:

  1. Skulle ni anlita mig så skulle ni konka tämligen omgående. Kan se löpen framför mig "Mat-terror på skärgårdsö. Den Kinesiska handelsdelegation på 27 personer fick i ilfart föras till sjukhus efter ha insjuknat i matförgiftning ..."

    För att bli en smula allvarlig så tycker jag att fiskpinnar har ett oförtjänt dåligt rykte. Rätt ok och snabbt.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Åh, fiskpinnar har enligt min enkla mening ett oförtjänt gott rykte. Öht panerad mat är svårt.

    Liksom mat som rör sig på tallriken, dvs, aladåd, diverse puddingar (dock med chokladpudding som ett lysande undantag, fast det är ju trots allt så att choklad kan man äta i alla former. Utom när chokladen övergår i ett nougattillstånd), lutfisk (jo, den dallrar) och så risgrynsgröt. Undrar om inte makaronistuvning också rör på sig, hur som går det inte att äta.

    Däremot är det väldigt gott med skivade, uppstekta (öländska) kroppkakor med lingon. Och fläskpannkaka.
    Det måste inte vara medelhavsbaserat jämt. :-)

    /Öbon

    SvaraRadera