torsdag 14 juli 2011

Obama skapade krigsrubriker



när han gick ut från ett budgetmöte på onsdagen, där man återigen inte lyckades komma överens om en uppgörelse innefattande en höjning av det federala skuldtaket. President Barack Obama sägs sätta hela sitt presidentskap på spel i budgetförhandlingarna
Ge grabben en brake, ibland måste man bara lugna nerverna en sekund.

DI Hufvudstadsbladet expressen GP
Svenska Yle

7 kommentarer:

  1. Det är tråkigt med Obama, även om jag tillhör republikanernas svenska samarbetsparti (åtminstone på ungdomsförbundsnivå) och kan ha många invändningar mot honom rent värderingsmässigt, hoppades jag på en sjukvårdsreform som var där för att stanna. Med det enorma skuldberg han byggt upp via värdelösa satsningar på bl.a. bilindustrin kan nog USA glömma även den välfärd som fanns där före honom.

    SvaraRadera
  2. Har svårt att se Obamas skuld i denna långa period av ekonomisk totalhaveri.

    SvaraRadera
  3. Håller fortfarande på Obama, kanske den ende som verkligen har "the guts" att göra något åt USA:s ekonomi. Och ja, krisen accelerade under Bush jr. Obama sitter nu med de sorgliga resterna.

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. "O.B.A.M.A.
    OneBigAssMistakeAmerica."

    SvaraRadera
  5. Nja - innan Obama tog över rodret var underskottet aldrig mer än en fjärdedel av dagens. Visst är finanskrisen inte hans fel, däremot hur han hanterade den. Bara räddningspaketet till bankerna kostade mer än Marshallplanen. Tradition&Fason har skrivit ett bra inlägg om det, och vilka konsekvenser Obamas handlingar kan få för resten av världen: http://traditionochfason.wordpress.com/2011/07/09/europa-efter-pax-americana/

    Själv hoppas jag på Palin, men det kommer nog aldrig att ske. USA behöver en president som kan få ordning på ekonomin och stoppa alla vänsterradikala likställdhetsagendor som Obama låtit implementera över civilsamhället.

    SvaraRadera
  6. @Zeth: Palin? Hon som knappt vet var Ryssland ligger, eller snarare tror att hon ser det från sitt köksfönster ...? Hon som anser att bästa sättet att få fart på USA:s ekonomi är "drill, baby, drill".

    Lyckligtvis kommer det aldrig att ske att Palin blir president.

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Obama hann ju knappt sätta sig i stolen, förrän hela bilindustrin kollapsade i knät på honom. Obama behöva för att föra in hjärta i amerikansk politik, de borde skämmas över att inte ha byggt ut försäkringarna för invånarna. Jag har inget emot republikanerna, men världen består inte bara av rika och högutbildade, hur sorgligt de än tycks tycka om det.
    När jag bodde i Californien slog det mig att det samhället är gjort för skrupellösa, armågssvassa människor med skygglappar som kan skrika högst. Vi andra som såg omvärlden med andra ögon, mådde dåligt av alla missade chanser.
    Palin, brrrrr, hon är galet livsfarlig.

    SvaraRadera