söndag 24 juli 2011

Idag har vi kaos-vind på ön.


Efter flera dagar med hotåska, skrämselåska, skräckåska, äckelregn, monstruöstregn, superregn, har vi nu tarvlig, sketen, ja direkt obehags-lumpen blåst idag, fast väldigt mycket sorglös sol, uppåtsol, och älskvärd och livad sol.

Svensk väderjournalistik.

3 kommentarer:

  1. Carina:
    Kan trösta dig med att vädret är liknande på Sveriges Riviera...I går blev jag genomblöt på framsidan,idag går det inte att gå utanför dörren..Datum hos oss 24 Juli..Måste hålla med en "mörkhyad" från mina ungdomsår,som bla.menade,att den vita vintern,var bättre än den gröna !!Vädret är tydligen det ända,som fått bestå oförändrat genom alla åren!

    SvaraRadera
  2. Det där verkar ju vara vädret för USA, det skiftar nog ännu mera från plats till plats Carina, än vårt svenska väder gör. I fredags natt så låg vi nog i åskvädrets öga under stor del av natten. Det var det värsta åskväder jag minns, fast i början av sextiotalet var det många riktiga åskväder med skyfall om jag minns rätt. Och i Värmland på femtiotalet har jag också svaga minnen om oerhörda åskväder, som byggdes upp över bergen i väster och kom in över den älvdal där det mesta av bebyggelsen låg. Ja det var det om oväder. Förra året var ju juli mycket varm med mycket sol, då fick jag hela framsidan på bålen uppbränd av en buske som heter Moses brinnande buske. Gissa om jag längtade till svalare väder när det var som värst med med min brännskada (googla Mose brinnande buske och läs)och värmen var som högst runt 35 grader plus. Janne Carlsson kommer från min hemstad Nyköping och jag har sett honom några gånger och t.o.m. bytt några ord med honom på sjuttiotalet eller kanske åttiotalet. Ha det Carina-Fina, kanske har vi mötts i någon flygkabin, men för det mesta har jag tillhört den där gråa massan ingen kommer ihåg.

    SvaraRadera
  3. Jag glömde att signera mitt inlägg, så jag skickar mina bästa sommarkramar till dig, eftersom jag aldrig kom åt det i de trånga planen.
    Varma hälsningar// olli

    SvaraRadera