söndag 3 juli 2011

Härligt, häftigt charmerande weekendbesök på ön.


Några unga människor, en observatör på leave från Afghanistan, en Jas-pilot på väg till Libyen, en polisaspirant på väg ut i sitt första jobb, två som deltagit i insatser i både Kosovo o Afganistan, och en ambulansförare och livräddare från Afghanistan, kom och hälsade på mig och B ute på ön i helgen.
Bland annat fick jag äntligen veta exakt och initierat hur det går till att lufttanka ett plan - wow, vilket exakt nervpirrande precisionsuppdrag.
Och jag som med nöd och näppe får en sytråd igenom en nål.
Vi badade, grillade, umgicks och hade en fantastisk sommarkväll tillsammans.

Varje gång jag möter den här typen av välutbildade, målinriktade och modiga människor så slås jag av deras utstrålning, deras handlingskraft, deras ärliga uppsåt, inre styrka och yrkesstolthet.
Det var en ynnest och lycka att få vara tillsammans med dem.
Kan inte tänka mig att någon av dem skulle vilja belasta samhällets resurser för att ta hand om deras anhöriga.
Det ansvaret vill de säkert hjälpas åt med i familjen.

2 kommentarer:

  1. Ja varje yrkesgrupp har sina specialister..Just nu beundrar jag de Chirurger som skar sönder mitt högra ben,och hjälpligt snörde samman det efter operationen.Att det är svårläkt kan jag ju inte lasta dem för.Men min tacksamhet var stor vid efterbesöket,när "oberarzten" avslöjade att han tittat noga på kontraktröntgen och upptäckt vissa negativa saker i mitt vänstra ben.Trots min ålder skulle de göra ett undantag och preventivt utföra ett ingrepp redan i september..I bland har jag tur i oturen,och träffar på sådana välutbildade.

    SvaraRadera
  2. Detta var en solskenshistoria - det finns goda människor Lars, det gäller bara att hitta dom, vi får aldrig ge upp.
    Hoppas läkningen skyndar på!

    SvaraRadera