söndag 31 juli 2011

aftonbladets korståg mot oliktänkande tråkar ut mig.


En vecka har gått.
Och jag oooooorkar inte läsa en enda krönika till, där vänstermänniskorna blint och urskillningslöst spyr ut att attentatskräket = den stora och växande skaran sansade människor som bara är kritiska emot invandringspolitiken.

aftonbladet aftonbladet

25 kommentarer:

  1. De få som läser dessa krönikor,ledare etc..är redan förlorade själar.
    Men farligare är de otaliga sagor,som den svenska PK-pressen,förbreder med stora svarta rubriker och löpsedlar...
    I ett land där man avsiktligt fördummar redan i skolan,kan detta finna grogrund...hos en del förvirrade vilseledda.

    SvaraRadera
  2. Jag befarar att du har rätt Lars.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-07-31 18:27

    Nu får de islam- och/eller invandringskritiska smaka lite på sin egen medicin och kan få en förståelse hur vanliga muslimer måste känna att bli ihopkopplade med islamistiska terrorister.

    SvaraRadera
  4. Förstår inte riktigt vad du menar, Thorsten, om man som jag och 53% av norrmännen och är en del av en oändligt heterogen grupp, är kritisk mot massinvandring utan integration, ska jag/vi då känna mig7oss ihopkopplad med en massmördare?

    Är det vad du tycker att jag ska smaka för medicin?

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    Hade det inte stått ditt namn över kommentaren,hade jag trott det kom från en av bloggtrollen.När du var borta fanns en "Kråka" som förbredde samma hat som ditt..Det hade jag aldrig väntat mig från en kristen och troende människa,som du.

    SvaraRadera
  6. PS Till Thorsten, din extremistiska skadeglädje missklär dig.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-07-31 21:14

    Nej, Carina, inte ett uns av skadeglädje. Men det är ett bra åskådligtgörande för hur många muslimer länge har känt, när de kopplas ihop med islamistiska terrorister. Man ska aldrig generalisera och bunta ihop folk, alla ska behandlas som individer med respekt. Det gäller alla sidor och jag hoppas verkligen på lite mera eftertanke och lite mindre självömkande.
    Jag har en vän och kollega i Norge, han jobbar på en arbetsplats där delar blev obrukbara och han ställde sig efter smällen han upplevde på kontoret nära i Oslos centrum direkt i blodgivarekön. Här i Västerås, 200 m från vår bostad, har inom två dagar två invandrare blivit överfallna och svårt skadade med kniv, rubricering mordförsök. Längre tillbaka i tiden passerade en klasskamrat stationen i Bologna 1 timme innan den sprängdes av högerextremister. Så min empati med invandrar- och islamkritiker som just nu känner sig trampade på tårna är begränsad.
    På mellanlandning hemma, ska skjutsa dottern till Nynäshamn i morgon, hon åker med vänner till Gotland. Vi har en semestervecka i stugan kvar, uppdelat mellan målning, sol och bad samt bärplockning.

    SvaraRadera
  8. Thorsten:
    I Västerås blev två kvinnor angripna med kniv, på ett Torg förra veckan..Gärningsmännen var båda invandrare (mörkhyade)enl PI´s reportage,något som nog inte uppmärksammats av svenska PK-pressen....därför skriver jag ner det,för din information...
    F.ö förstår jag inte dina varma känslor för de islamister,som vill förgöra vårt kristna samhälle.Vad du skriver om Bologna kan inte försvaras,lika lite som de sprängdåd som dagligen sker i Irak o.Afghanistan.Till slut önskar jag dig gärna några sköna semesterdagar i stugan.

    SvaraRadera
  9. Thorsten:-"Man ska aldrig generalisera och bunta ihop folk, alla ska behandlas som individer med respekt."

    Bra Thorsten, guldstjärna.
    Fast.
    Vissa kan man bunta ihop, generalisera utan att behandla som individer med respekt, eller hur Thorsten:
    -"Så min empati med invandrar- och islamkritiker som just nu känner sig trampade på tårna är begränsad."

    Jag tål inte dubbelmoral.

    SvaraRadera
  10. Hönan Mona är stolt som en tupp över att Breivik hade henne som hatobjekt.
    Nu kan hon ta med detta i sitt CV.

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-07-31 22:20

    Jag borde förtydligat "känner sig trampade på tårna" med att "ta båt sig kritik på viss språkbruk personligt" eller så. Det är inte kritiken jag vill åt, jag älskar den fria debatten, men jag är bekymrad över ordval och tonläge som understundom bränner broar i stället för att bygga dem.

    SvaraRadera
  12. ikväll Thorsten, sällar du dig till den skaran, med ordval och tonläge som bränner broar istället för att bygga dem.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-07-31 22:26

    Jag ger upp!

    SvaraRadera
  14. Hej på er. Här tittar man in ett slag påkvällskvisten och bråket är i full gång.

    Håller med dig Carina man är så trött så att man kan spy på dessa journalister som skall övertrumfa varandra i hat mot politiker och privatpersoner som lever mitt i den misslyckade invandrarpolitiken.

    Ta och kolla detta så inser man......
    http://www.youtube.com/watch?v=6wBfH8ExYfg&feature=player_embedded

    Jag är iallafall orolig men vissa vill stoppa huvudet i sanden.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  15. Känner inte igen dig riktigt Thorstwn....har hatet från media även påverkat ditt omdöme är det illa.
    Läs gärna hur mobbingen pågår för fullt mot riksdagledamöter på olika sätt:
    http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/july/alla-manniskors-lika-varde.html
    Men vi skall väl tacka och ta emot,eller?Thorsten?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  16. Antagligen slår det tillbaka, vem tycker om mobbare?

    /Eva-Marie

    SvaraRadera
  17. Thorsten Schütte2011-08-01 08:29

    Tar en paus. Det finns flera tänkvärda blogginlägg på bloggen
    http://kyrkoherdenstankar.blogspot.com !

    SvaraRadera
  18. Hm, kyrkoherdens tankar? Dom har han väl i det blå?

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  19. Ulf Hjertén2011-08-01 10:27

    Jag tycker det är synd om Thorsten drar sig tillbaka. Inte minst nu när dialogen här verkar tendera att få en viss ensidighet och därmed bli mindre dialog och mer ett argumenterande för att få egna idéer bekräftade. Jag har hoppats på att denna blogg ändå kunde föra mig samman med människor som ändå har viljan till samtal kring mångfald och gränsöverskridanden, viljan att söka se att vi först och främst är människor som har att tillsammans forma den kontext blivit vår. Så försöker jag se den organisation vars ursprungsidéer jag tidigare och ofta kännt mig skrämd av. Carina skrev att framförallt ena sidan höjt tonläget. Jag har i helgen gått in på de tiotal hemsidor som DN tog fram i lördagens tidning. Tonläget i de bloggarna och de inläggen är inte bara höga. De skrämmer nästan vettet ur mig. Att hämta något positivt och uppbyggligt ur sådan hatisk miljö får inte bara dig Thorsten att sucka uppgivet. Jag funderar på om inte också jag ska ta en paus och vänta inte ett mjukare dialogklimat. Ur så mycket hat och förakt som på dessa och några andra bloggar kan aldrig komma något gott.

    SvaraRadera
  20. Ulf/Thorsten:
    "Den oskyldige kastar första stenen" ,ett citat ni båda känner.För att föra en dialog måste båda sidor söka hålla sig inom en ram,där man inte angriper den andre efter person.Vidare måste vi i en tid som denna,där ett sådant dåd skett i ett grannland,söka återhållsamhet tills alla moln skingrats.
    Själv tillhör jag dem som sökt motverka att hets och hat som oftast kommer från yngre fanatiska,skulle undvikas på denna blogg.
    Men hade som jag skrev ovan,ldrig väntat sådana ord från er båda som tyvärr förekommit.
    F.ö tror jag det är känt för alla som följt mina kommentarer,att den politik som idag förs av islamvänliga invandrarpartier,kommer att sluta i ett svårt krisläge.Kanske som vid tidigare försök att islamisera Europa...med krigshandlingar.
    "Moraliska begrepp biter inte på omoraliska" skrev någon.Vi måste se verkligheten bakom dessa skäggiga individer,som nu lurar i sina källarlokaler.Väntar på att krypa fram och förkunna sitt verkliga budskap,att deras lagar ur Koranen är de enda som gäller i deras värld.
    Att hedersmord är en inbyggd kulturell handling,som vi i västvärlden skall acceptera.etc.etc..
    Alla sådana viktiga frågor får inte enbart handhas,v ett antal vänsterinriktade journalister,i vårt land.Här har just nätet och många bloggar byggt upp ett alternativ,som vi alla skall vara tacksamma för.

    SvaraRadera
  21. Jag har inte själv blivit kallad för oikofob, vänsterfascist, vänsterextremist eller kulturmarxist i denna blogg, däremot både enögd, blåögd och synnerligen naiv. Om jag inte är bitsk.

    Jag tycker uppriktigt att det är synd att så fort diverse meningsmotståndare till SD uttrycker sina åsikter, här eller på andra bloggar eller tidningarnas kommentatorsfält, så kommer dessa mycket hårda ord direkt. Liksom det är lika trist och ledsamt att så många som tycker annorlunda än SD genast kommer med hårda, mobbande invektiv.

    Så, en viss eftertänksamhet och varsamhet med orden hos oss alla kanske skulle kunna göra debatten trevligare.

    Vänligen

    /Öbon

    SvaraRadera
  22. Öbon:
    Varje uttryck i sin helhet,har troligen sin grund i egen inlagd kommentar,som ansågs alltför extrem/fanatisk i sammanhanget...
    "Blåögd och enögd" är väl hellre inte så a l l v a r l i g t.Naturligtvis skall en debatt föras på ett sakligt sätt,och inte som just nu i Sverige,fokuseras i partipolitiskt vinningssymfte.Men tack o. lov är dessa små "utrutscher" på Carinas blogg få,jämfört med svensk press.Vi båda vet var vi har varandra,men kastar normalt inte smuts för detta...

    SvaraRadera
  23. @Lars: nej det gör vi inte, och tack för det! Att bli kallad blåögd står jag ut med, det råkar dessutom vara min ögonfärg :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  24. Enögd, blåögd, naiv och bitsk. Och långsint.

    SvaraRadera