söndag 5 juni 2011

Vilken politiker sa dessa kloka och utomordentliga viktiga ord?


- ”Det svenska språket, den svenska historien, det svenska kulturarvet och det svenska samhällssystemet utgör stora delar av den nationella identiteten som i en tid med ökad internationalisering förefaller bli mer och mer betydelsefull. Att göra nationaldagen till helgdag i Sverige skulle vara ett sätt att visa att nationaldagen är värd ett större utrymme än den har i dag.”

Svar i blogginlägget nedan.

SvD

8 kommentarer:

  1. Såååååå mycket skada har alltså de styrande åsamkat vårt fädernesland,under en sjuårsperiod. Sedan 2004 har nu Sverige förändrats,till en i stort motsatt synpunkt !!!! Men efter sju svåra år sägs det,kommer sju goda..Hoppas det stämmer även i detta udda fall !!! Vem vet kanske Reinfeldt,Olofsson och andra förnekare,rent av förgyller(eller förmörkar) nationaldagen med sin närvaro ??? Man får ju trots allt hoppas,att undrens tid inte är förbi !!!

    SvaraRadera
  2. Julia Caesar har i bloggen -Snaphanen.dk-,från 5/6-11,en intressant historik under rubriken "Requiem",som vi kvarvarande fosterlandstrogna bör läsa genom...En verklighetens skildring,som får en att rysa i ryggmärgen...

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-06-06 09:51

    Vackert så, och långhelgsbingo i år. Vidhåller dock att midsommardagen är lämpligare som nationaldag, med återställd pålitlig pingstlånghelg!

    SvaraRadera
  4. För oss som företagare, vi har tittat förundrat på varandra, när Sverige har stått i praktiken still i nästan 10 dagar för somliga. Det går inte att nå någon enda människa på telefon - och snart går alla på semester.nationalekonomiskt kanske vi ska tacka för att det inte händer för ofta.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-06-06 11:10

    Och nästa måndag är det tvärtom, då kan vi i Sverige inte nå någon motpart i utlandet, eftersom vi är ensamma om att jobba på pingstmåndag. Fråga arrangörerna av de f d Pingsttävlingar i Strömsholm vad de tycker om långhelgsförlusten. Sannolikt otryckbart!

    SvaraRadera
  6. Som om det gör nationalekonomerna gladare....

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-06-06 17:28

    Jag skiter fullständigt i räknenissarna. Ekonomi är Woodoo, ingen vetenskap!

    SvaraRadera
  8. Vem vill inte skita i räknenissarna. Men.
    Money makes the world go around, go around....

    SvaraRadera