fredag 10 juni 2011

Politikerna - våra svenska efterbilder.


Valet i Staffanstorp 2010 var osäkert in i det sista. Sverigedemokraternas två mandat har inga kandidater.
Stefan Möllers (M) namn dök så upp på tre valsedlar, och han fick en plats i kommunfullmäktige.
Det såg ut som om han är tillbaka i det politiska livet av en slump.

I själva verket hade Stefan Möller (M) insett att det fanns en möjlighet att ta sig tillbaka till fullmäktigerummet som han lämnat bara några månader tidigare.
Genom att själv skriva sitt namn på Sverigedemokraternas valsedlar utnyttjade han en lucka i det svenska valsystemet och kunde kapa ett annat partis mandat.

Sydsvenskan

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-10 11:41

    Det här är inte klokt. Det behövs en skyndsam översyn av det svenska valsystemet!

    SvaraRadera
  2. Ärligt talat borde det kontrolleras (av vem vet jag inte) att de som står på valsedlarna faktiskt kandiderar för det partiet.
    Ovanstående är nog inte så vanligt, (jag skäms, fast jag inte har något som helst att göra med karln, har aldirg hört talas om honom tidigare) men det förekommer alldeles för ofta att folk som absolut inte vill delta i ett visst partis arbete, står med på valsedeln.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. I min forna hemkommun i norrland var det i valet 98 (kommunfullmäktige)en sosse som inte blev invald av väljarna till fullmäktige.Då lyckades han få något kommunalt uppdrag av Vänsterpartiet istället.Kommer ej ihåg dom exakta turerna kring fallet,kanske var det inte exakt som exemplet i denna bloggpost men särskilt trovärdigt var det ju inte.Och precis som Öbon skriver förekommer det också att en del personer skriver namn(oftast på ren jävelskap)på andra personer utan deras vetskap på valsedlar,synnerligen olämpligt att det ska vara möjligt att göra så. /Petter

    SvaraRadera
  4. Herr Möller har kapat åt sig annat tidigare. Han verkar inte vara så mycket för moral kan tyckas.

    http://www.skanskan.se/article/20101129/NYHETER/711299938/-/fallet-ulf-skapade-rubriker

    /ingvar

    SvaraRadera