lördag 4 juni 2011

Om att bli vuxen, ja äldre då.


Det är då man bestämmer sig för att göra sig av med energitjuvarna, all barlast som suger musten ur dig, men som inte har en tanke på att ge så mycket som en lillfinger tillbaka.

Så länge alla var unga, och umgicks i stora glada gäng var det lättare att köpa någons negativa sidor, egocentricitet, girighet, bortskämdhet, småsnålhet, rättshaverister, ansvarslösa bortskyllare, och dom som tillåter sig att bete sig som svin med attacker på sin omgivning och iskallt förväntar sig allmän amnesti.

Jag är en glad plussare, och mitt liv går ut på att göra gott, att glädja människor, hitta på roliga saker, vara hjälpsam, ställa upp, finnas, en klippa med otroligt gott humör, inte såra, inte skada, inte göra ledsen.
Egentligen lika gyllene regel, som enkel; att vara mot andra som man själv vill bli bemött.
Somliga kommer tragiskt nog aldrig dithän.
Dom kraschar in i människor som vore medmänniskorna deras privata slagpåsar.
Numera när det som är kvar av livet är lite mindre än det som man har bakom sig, så betackar jag mig.
Och väljer bort.
För min egen välmågas, harmonis och lyckas skull.
Och om inte jag är rädd om mig - vem ska då vara det.

8 kommentarer:

  1. Kloka ord Carina :)

    Eva-Marie

    SvaraRadera
  2. Tack Eva-Marie, jag har själv fel och brister, men inga som går ut på att skada och mästra, och sätta mig på andra.

    SvaraRadera
  3. Hej Carina, nej det vinner man ingenting på att mästra och att sätta sig på någon kan var hårt ;)
    Med vänlighet vinner man mycket men att välja sina vänner vinner man på.
    Ha en trevlig kväll och imorgon om jag får ändan ur vagnen så skall vi till brygga 4a Ribban och äta frukost.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  4. Hur aaaaavis är jag...?! Men unnar dig allt det bästa, och ett salt dopp!

    SvaraRadera
  5. " ...men att välja sina vänner vinner man på. "

    Amen to that, för att prata utrikiska. Skulle vilja påstå att känna sina vänner är minst lika viktigt som att känna sina fiender, om inte viktigare. Energitjuvar ska klart undvikas men vad gör man om det inte går att fly dem fysiskt som på jobbet exvis. Vet av egen erfarenhet hur förbannat svårt det är att lära sig ignorera sådana människor. Å ena sidan hjärtat som skriker "döda den j-veln" medan intellektet resonerar " äh skit i det ---skaftet. Han är inte värd det" Tog en hel säsong innan jag lärde mig skita i just den personen jag tänker på.

    Apropå, vänner och relationer (intressant ämne) så lästa jag för herrans många år sedan i DN att den Svenske mannen hade i genomsnitt 1.5 vän!

    Det finns en sak som tjejer överlag är bättre på än killar och det är just odla nära relationer. För att generalisera så är brudarnas relationer mer baserade på just själva relationen i sig medan killarnas relationer baseras mer på aktiviteter. Resultatet blir därför oftast att killarnas nätverk är mer flyktiga/"ytliga" än tjejernas.

    Det är väl därför män är mer utsatta/ensamma vid exempelvis skilsmässor än kvinnorna. Mannen har byggt upp alltför mycket på en enda individ, vilket i mitt tycke är ett "strategiskt" misstag.

    Ni ser hur mycket man kan lära sig av se på Oprah och läsa Amelia ;-) Jag kanske får en egen relationspalt på den här bloggen ;-) Nä, nu skall se vidare på Vancouver vs. Boston. Ha re.

    /Plutten

    SvaraRadera
  6. Plutten, Plutten, Plutten just idag ger du mig tillbaka hoppet om mänskligheten! Tänk om fler män hade tittat på Oprah, läst Amelia och spelat hockey - and the world would be a better place!

    Jag är slow, fattar inte riktigt att folk faktiskt kan vara utstuderat gemena mot mig, ba´ för att, liksom.
    Men när det äntligen går upp för mig att en person faktiskt walks all over me, då , då vänder jag inte andra kinden till.
    Jag tror på förlåtelse, men vissa saker går bara inte. Det måste få vila lite.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-06-06 11:13

    Dit inte förlåtelse når, där kan man i alla fall lyfta på hatten och gå förbi. Och Oprah, Amelia och hockey - alltså mycket står jag ut med, men det finns gränser...

    SvaraRadera
  8. Thorsten med din tes om förlåtelse, så kan och kommer människor att trampa rakt och tvärs över dig.

    SvaraRadera