onsdag 22 juni 2011

Cantwell är lika skenhelig som tidningen han skriver på.


Oisin Cantwell varnar idag för den i hans ögon intelligensbefriade polisen i Södertälje, ty man får icke i detta Sverige svartmåla en nationalitet.
I utskicket från polisen står det;
-Grannarna bör se upp med sydamerikaner, eftersom det förekommer ”flera tips om att garanter som hushåller med rum och mat har tagit hit hitresta ’turister’ som är här för att begå bostadsinbrott”.

Det här är inte enkelt.
Men för mig är det viktigaste att komma åt brottslingar och kriminella. Om det nu är just sydamerikaner som begår den här typen av brott, hur ska allmänheten kunna skydda sig om man inte får tips om vad man måste vara försiktig för. Likadant romer som tycks ha lätt för att hamna i klistret, om vi inte vågar säga att en brödkavel är en brödkavel, vad gör det oss till? Ängsliga och förljuget fega accepterare av beröringsskräck.
I Cantwells egen tidning dock, har vi "svenskar" fått vänja oss vid att dagligen bli specifikt utpekade som terrorister, rånare och pedofiler.
Men, javisst ja.
Vi svenskar är ju the niggers of the world.

14 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-06-22 12:10

    sydamerikaner - det är ju inte en nationalitet, det är folk från en hel kontinent som i så fall svartmålas!

    SvaraRadera
  2. Jag tror polisen är trött på att vara politiskt korrekt i alla lägen. Deras jobb i detta fall att förhindra lägenhetsinbrott som är dålig uppklaringsprocent på. Hoppas på ett trendbrott och att beskrivningar på gärningsmän skrivs ut allt mer såsom i våra grannländer. Allmänheten är de facto polisens bästa ögon/tipsare.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Skulle man välja att skriva ut länder som Peru,Bolivia eller Equador skulle det vara rasistiskt...Som jag uppfattat det runt vårt jordklot,har olika länder olika brott som specialiteter.En del gör tydligen bostadsinbrott,men de vanligaste är andra trix,t.ex fickstölder och bedrägerier ("DU KAN VÄXLA ?)...Här har folk från denna kontinent inga övermän/kvinnor på jorden.Bl.a i Paris satte man upp varningstavlor redan på 70-talet,mot deras framfart i Metro`n.Men i alla storstäder finns de representerade i stort året om...Det nya är ju turistbrottslingarna,som besöker Sveriges småstäder under sommarhalvåret,och utgör en exotisk bild i vardagen !Sen får vi inte glömma de "inhemska" normaderna från f.d östblocket,som bl.a säljer "äkta guld"..Glad sommar !!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-06-22 12:55

    Men obs: chilenare (en delmängd av gruppen sydamerikaner) tillhör de få grupper invandrare, som t o m har högre sysselsättningsgrad än "pursvenskar" och är synnerligen skötsamma, det känner sig sannolikt med rätta trampade på tårna!

    SvaraRadera
  5. Alla kanske måste finna sig i att känna sig lika trampade på tårna som svenskar tvingats göra, vi är ju ökända i hela världen för terrorism och fångenskap på Abu Graib.
    Kanske man i fortsättningen måste kunna tänka att ja, så är det kanske, men jag är inte drabbad - jag har inte gjort nåt ohederligt, jag bidrar istället allt jag kan för att förbättra ryktet.
    Alla rödhåriga är inte heller ilskna och lättretade, alla skåningarna inte sävliga och dryga.

    SvaraRadera
  6. Carina:
    Den viktigaste egenskapen man förknippar med en svensk är att man anses naiv...Eller som Ami`s uttrycker det "kålhuvud"...Men som du skriver har vi många andra specaialiteter enligt den övriga världen.Bl.a "skräppsamhet" och ohederlighet(ach Du Alte Schwede)..Ja man har hört mycket negativt om "vårt" lilla land i nord,av dem som överhuvud taget har hört talas om oss !I motsats till andra länder,är vi i Sverige "profeter i vår egen stat" !

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-06-22 14:40

    Det tyskar jag mött har en mycket positiv bild av Sverige, möjligen naggad i kanten av Vattenfall...

    SvaraRadera
  8. Du verkar dock inte ha samma positiva syn på oss "gnälliga svenskar", Thorsten...

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-06-22 15:22

    Jag har en positiv syn på Sverige och svenskarna och kan inte riktigt förstå varför svenskarna gnäller så mycket när det mesta faktiskt är bra i de här landet. Jag är mycket glad för att jag har kommit hit!

    SvaraRadera
  10. Thorsten:
    Kanske skulle vi två skifta vår boplats några veckor,för att vi båda skall få se det "andra" Sverige...I mycket har du rätt,men även den bäste kan missta sig !! Ex. trivs jag bättre i ditt f.d hemland,men varför kan jag inte förklara med annat än,en inre känsla och frihet...Men visst är mycket bra i Sverige,bl.a sjukvården-om man väl kommer till-

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-06-22 16:24

    Det andra Sverige - tja, jag bor i ett mycket blandat område (den billiga hyran möjliggjorde att satsa på stugan) och har inte farit illa!

    SvaraRadera
  12. Det har inte undgått mig att du älskar ditt nya hemland, det är din syn på oss svenskar som bekymrar mig, speciellt som du i nästan inget annat fall kategoriserar som i "gnälliga svenska".

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-06-22 21:53

    Du behöver inte bekymra Dig, jag möter många ickegnälliga svenskar också. Men läser man t ex insändarsidorna då blir man mörkrädd och media anstränger sig ju att få folk in i en gnällig offerposition, med rubriker som "så drabbas Du". Det är kampen mot gnället som gör att jag ofta försöker få en annan vinkling till aktuella ämnen, en annan infallsvinkel som gör att man kanske tänker: Oj, tänkte inte på det, i stället för att yla med vargarna.

    SvaraRadera
  14. Gillar bara inte generaliseringen.
    Men uppskattar att du annars alltid söker nya spännande infallsvinklar.

    SvaraRadera