tisdag 10 maj 2011

.Vill rika bara vara med rika?


Yesterdays news. I dubbel bemärkelse. DN och SR:
Klyftan blir allt större mellan de rikaste och de fattigaste bostadsområdena i landet, och tydligast är den i Stockholm. SR toppar med att "rika vill bo med rika".

Är det konstigt att om man har råd, så väljer man bort mångkulturens usla skolor, risken att bli rånad, få bilen uppbränd, och egendom vandaliserad och stulen.
Nä.
Inte konstigt.

Däremot är det väldigt, väldigt konstigt att i dessa välbärgade och väl fungerande områden har människorna - de rika - generellt en enormt stor acceptans för flera flyktingar och mera mångkultur.


PI

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-05-10 08:47

    Rika och fattiga kvarter kommer alltid vara självkonserverande. Problemet är "mittemellanområden" som vid ovarsam hantering lätt kan glida ned i fattigdom. Vi bor t ex i ett område byggt på 60-talet som är mycket blandat i ålder, yrke och härkomst. Men genom att bostadbolaget (det just aktuella, vi "säljs" hela tiden) låter kåkarna förfalla (de är övermogna för rotning) är det risk att de som kan flyttar därifrån, även vi börja fundera i dessa termer för tiden efter att barnen flygit ur boet. Egenligen mycket sorgligt om man trivs med läget och grannarna!

    SvaraRadera
  2. Att det vurmas för "flyktingar" och generös invandringspolitik i välbärgade områden kan bara förklaras med följande:
    -En ny underklass importeras som skall konsumera mera(så vinsterna maximeras)
    -En skön jag-är-en-god-människa känsla infinner sig då man är generös med uppehållstillstånd/bidrag (obs!dock med andras skattepengar) samtidigt som man deltar i "helrätta" tycka-om-olika kampanjer och liknande fjanttillställningar.

    Detta beteende går utmärkt då man sitter i homogena Täby eller liknande orter. Hoppas fler av dessa hycklare blir berikade på olika sätt då de är högst tongivande för utvecklingen i detta land.

    /HellBoy

    Ps.Intressant artikel på PI om skammordet i Högsby idag. Den dömde har tagit tillbaka sitt erkännande och de friade föräldrarna(som fick generösa 50 000:- vardera för frihetsberövandet) är återigen under åklagarens granskan.Hur många tror att någon ur denna stenåldersfamilj kommer att utvisas för detta brutala mord som uppenbarligen hela familjen varit inblandade i????????

    SvaraRadera
  3. Anders Gustavsson2011-05-10 11:50

    Rika Vellinge i Skåne har många flyktingar!

    SvaraRadera
  4. Så här ligger det till:

    Alliansen vet mycket väl att det på sikt är katastrof för ett land att massimportera fattigdom och kriminalitet. Anledningen till att man ändå gör detta, har sin förklaring i vad som hände på 60-70-80 talen i Sverige. Sossarna gjorde mycket bra för Sverige och arbeterna fram till slutet av 60-talet och Sverige var då ett av världens rikaste länder. På 70-80 talet gick man dock alldeles för långt till vänster och Sverige var snubblande nära kommunistiskt och i princip samtliga rika svenskar och företagare lämnade landet. Samtidigt införde man en massa flum i skolan och samhället istället för att fokusera på kunskap.

    Bamse, svensk skolgång osv innehåller/har innehållit stora delar av indoktrinering i Socialism och den vanliga svensken har varit hårt indoktrinerad. Socialism fungerar jättebra om man har en homogen befolkning och man inte går överstyr till vänster (som man dock gjort i Sverige). Alliansen vill på sikt krossa Socialismen/visa praktiskt för svenskar att det inte fungerar i multikulti samhällen, vilket nu många börjar se. De svenskar som framförallt utsätts, är "arbetarsvenskar" och dessa traditionella sosseväljare börjar nu röra sig till SD. Alliansen har således visat att Socialism inte fungerar (utan mycket gynnsamma grundförutsättningar) och man urholkar successivt (S) dels direkt till (M) men även väldigt många till (SD).

    Mitt tips till alla svenskar är att satsa stenhårt på skola och skaffa en bra utbildning och arbete. Tidigare i Sverige har även förortsskolor hålligt väldigt hög kvalite och "vem som helst" har kunnat arbeta sig upp och byta social klass. Så kommer definitivt inte vara fallet i framtiden, klyftorna i undervisningen kommer bli enorma och det är där framtiden läggs. Sverige är på väg med stormsteg mot USA. Jag har arbetat mig upp och tillhör numera definitivt den priviligerade delen av befolkningen, men jag tycker ändå inte om utvecklingen. Vi har dock tyvärr oss själva att skylla då vi lät (S) vanstyra Sverige så pass mycket under 70-80 talen.

    SvaraRadera
  5. WOW, rik!
    Jag blev mållös.
    Bilden du målar över Sveriges utförslopp är häpnadsväckande mitt i prick. Jag läser för Björn, sitter sedan tyst, och undrar varför jag inte själv sett det uppenbara.
    Tack.

    SvaraRadera