söndag 22 maj 2011

Hur tänkte dom då?



Stadsjeepar brukar lyftas fram som tjyvar för miljön. Bara flygresor har lika dåligt rykte.
Men nya rön visar att en stor hund förbrukar mer resurser än en stadsjeep.
Även vid en jämförelse med flygresor ligger stora hundar illa till.
Flygresor?????

Studien har gjorts av Robert Vale och Brenda Vale vid Victoria University i Wellington, Nya Zeeland.

Ehhhhhh..........dags för de påhittiga kiwis att lay back lite, sluta yra i gummistövlarna, och börja räkna ut hur stor klimatpåverkan deras miljontals får har!!


HD

9 kommentarer:

  1. Det bästa man kan göra för att lindra skadorna för miljön att att få folk att inse att det är antalet människor i Sverige och många andra delar av världen som är på tok för högt för planeten. Utfiskning, miljöavfall, kärnkraft, tömmande av naturresurser som olja, mineral mm. För att inte tala om alla inbördeskrig, världskrig och svältdöd vi hade kunnat undvika om vi vågade prata och göra något åt "befolkningsfrågan". Väljer vi inte att reglera antalet barn folk skaffar eller och hur många vi släpper in i landet så kommer vi sannolikt gå en mycket hemsk framtid tillmötes. Exempelvis har tätbefolkade länder inte en chans då nästa pandemi med hög dödlighet kommer. Hemskt, jag vet men att inte prata om det är hemskare.

    SvaraRadera
  2. Klokt. Hur ska vi gå till väga för att få människor att förstå - trots allt en rätt enkel sak? Undrar bekymrad bloggerska.

    SvaraRadera
  3. Den tyvärr enda som brukar fungera är ekonomisk påverkan. Ex garanterade och högre pensioner till de som väljer att skaffa inga eller få barn. Sen utbildning men det verkar inte bita på de mer fundamentalistiskt religiösa. Samma för bistånd till U-länder. Bevisa att de kommer att bli ekonomist försörja om de inte skaffar för många barn. Många barn är ofta insitament att trygga sin egen ålderdom. Sedan finns bra exempel på att om man utbildar den kvinnor och ger dem möjlighet till mikrolån och genom detta får arbete så skaffar de klart färre barn och får bättre livskvalitet.
    /OP

    SvaraRadera
  4. Carina, mer bilder på den sötaste tuss/ Zudd. Är verkligen avundfrisk på dig som får pussa på en underbar valp.Men till något helt annat. Undrar varför du inte kommenterat artikeln i SVD 18 maj om "En ny svensk modell". Bra skrivet av Ricki Neuman. Lena Linden

    SvaraRadera
  5. OP, finns det verksamhet i den här riktningen, hur utvecklad är den? Varför enas inte i-länder och går samman i mycket starkare grad än hittills?

    Fast i vårt eget land, har jag en dålig känsla, de invandrade kvinnor som inte är läs-och skrivkunniga, lämnas tom i vår civilisation med bara en option; att trygga sin ekonomi med bidrag på grund av många barn.
    Helt bortiskogen!

    Ja du Lena, nu är han för tillfället mer duracellkanin än valp!!! Väcker mig gör han med ett bomberskutt rakt på näsan där han sätter sina sylvassa tänder. Men visst det kommer mera bilder på Zudden, och berättelser - han har ju just inlett sin bana. Har du själv hund nuförtiden, minns din schäfer? Läste "En ny svensk modell", mycket bra att det börjar hända små, små saker även i Sverige, hade den på gång, men nåt annat kom emellan.
    Må så gott, vännen!

    SvaraRadera
  6. Ett tag var det tydligen kor( när dom så att säga uträttade sina behov)som mer eller mindre skulle leda till jordens undergång./Petter

    SvaraRadera
  7. Låter som en som jag var gift med, vem faaan....?
    En syndabock, en syndabock, ett kungadöme för en syndabock.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-05-23 08:13

    Även om det säkert är överdrivet visar det ganska tydligt principen av "dolda" utsläpp som ligger bakom många vardagligheter. Men hade man inte lagt pengarna på en hund, men på någonting annat, kanske detta hobby eller pryl orsakar lika mycket utsläpp. Faktum är tyvärr att BNP och utsläpp är ganska väl korrelerade, även om konsumtionsmixen ändras. Detta måste brytas!Grundproblemet är att vi måste minska utsläppen av växthusgaser på alla fronter. De högljudda klimatskeptikerna får tyvärr för mycket uppmärksamhet i en missriktad strävan att få "båda" sidor komma till tals, vilket framkallar en falsk symmetri och lät kan bli den obotfärdiges förhinder. Klimatskeptikernas argument klarar en vetenskaplig genomlysning lika lite som kreationister och förintelseförnekare!

    SvaraRadera
  9. Jäpp, plus och minus, så är det.

    SvaraRadera