tisdag 10 maj 2011

Har ni hört den förut?


"Större SAS-förlust än väntat. Flygbolaget SAS redovisar en förlust före skatt på 554 miljoner kronor för första kvartalet 2011."

-Ja vi har hört den förut.



DN svd

5 kommentarer:

  1. En del anser att staten ska sälja SAS men vad jag har förstått så äger svenska staten en ganska liten andel av företaget,10-15% tror jag(carina har kanske bättre koll)det är.Så vid en ev försäljning skulle kanske intäkterna bli marginella /Petter

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-05-10 10:02

    En krona, kanske?

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-05-10 10:41

    För SAS gäller samma som för SAAB: varje uppskov av nedläggningen ger ytterligare en omgång äldre anställda chansen att klara sig till pension utan att förödmjukas i arbetslöshet mot karrierens slut...

    SvaraRadera
  4. Jaaa, mitt älskade SAS. På Saab är det ju så att de producerar bilar som ingen/få vill köpa, trots att de haft en otroligt duglig VD. Med SAS är det så att ett omhuldat monopolföretag var illa förberett för avregleringen. Ledningen trots nya VD:ar är usel- noll fingertoppskänsla.Jfr Norrwegian. Var hittar SAS alla stolpskott? Fortfarande är det ändå så att passagerarna faktiskt vill och tycker om att flyga med SAS. Men när det kostar mer att åka taxi til Arlanda än att flyga till Milano, kan man ju undra hur en verksamhet med så tunga omkostnader ska klara sig.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-11 16:12

    Prisbilden för flyget är understundom obegripligt låg. Om flyget fick betala lika mycket för soppan som vi på marken skulle den se annorlunda ut!

    SvaraRadera