måndag 16 maj 2011

Att vara född kvinna = begärligt villebråde?


Kvinna våldtogs brutalt av tre män, i tre timmar, i Säffle.

Det är tyvärr alldeles för lätt för mig att leva mig in i kvinnans utsatthet och litenhet. Chocken över våldet och ondskan, smärtan, lidandet, vädjandet, tiggandet, och de förtvivlade ropen på hjälp och nåd, den yttersta bönen om att få bevara sin kropp, sin kvinnlighet, sitt kön.
Mot detta står tre mäns empatilösa och obevekliga makt, fysiska styrka och råa härskar- och grupptryck.

Kvinnans signalement på de tre männen är:
Mörkhyad, över 180 centimeter lång och kortklippt svart hår.
Mörkhyad, kortare än 180 centimeter.
Ljushyad, blont hår, cirka 25 år och kortare än 180 centimeter.

Jag vill se dem straffade.
Nu.
Länge.

Säffletidning Expressen Aftonbladet

7 kommentarer:

  1. Polisen ska ”förhöra” kvinnan (Förhör = rannsakan, prövning eller utfrågning)
    Är hon skyldig på något sätt? Jo, hon behövde visst tolk vid samtalen. Är hon en muslimsk kvinna så är hon tyvärr per automatik skyldig enligt sin egen (sjuka) islamska religion.

    MEN i Sverige och enligt svensk lag så är våldtäkt en brottslig gärning, och jag hoppas att kvinnan ska få all hjälp och stöd hon behöver - OCH att de vidriga våldtäktssvinen åker dit genast!

    Dags att införa en nygammal lag? ”Innan Sveriges första nationella lag kom 1734 reglerades våldtäkt i olika lagar för städer och landsbygd. Under 1600-talet var det Magnus Erikssons stadslag och Kristoffers landslag.
    – I alla lagar kunde straffet för våldtäkt bli döden genom halshuggning. Men i praktiken dömdes bara en femtedel av de män som fälldes för våldtäkt till döden. I de medeltida lagarna fick de oftast edsöresstraff, vilket innebar att de blev fredlösa i hela riket och förlorade all sin lösa egendom. I 1734 års lag infördes straffet hundra daler i böter för försök till våldtäkt. Men eftersom alla män inte hade egendom som de kunde förlora, eller pengar att betala böterna med, omvandlades straffen ofta till kropps- eller fängelsebestraffning
    – I samband med Gustav III:s straffrättsreform 1779 byttes dödsstraffet för våldtäkt ut mot högsta kroppsplikt genom spöstraff, två års straffarbete och förlust av all lös egendom.
    (Fakta: Straff för våldtäkt från Brå)

    SvaraRadera
  2. Tack för informativ och lärorik kommentar.
    Följer också IMFchefen, som nu med hjälp av makt, anseende och pengar försöker lirka sig ur lagens långa arm. Vilka ynkliga små män det finns.

    SvaraRadera
  3. Det där franska sosse prevot har tyvärr redan fixat den bästa advokaten - men vi får hoppas att lagarna i USA står fast på rättvisans sida.

    Visst finns det gott om ynkliga små män!
    Men som tur är så finns det också många underbara fantastiske män! Ni, de sistnämnda, jag älskar er!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-05-17 08:30

    De vedervärdiga männen från Säffle...

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    Vädervärdiga män i Säffle fanns före invasionens tid aldrig,enbart ortens och skogens folk.Men nu ville ju de styrande 7,att vår kultur skulle förändras till det sämre.Infödingar från bl.a piratstaten Somalien,importeras som "ensamkommande barn"
    I takt med denna ökade import har tydligt våldet o.kriminalliteten ökat,även i de tidigare skyddade småorterna.Med invasionen av dessa "fremdkörper" har vi ju numera bevisligen ledningen i världens våldtäcktsliga.Men även mord och vanliga spräng och skottdåd tilltar ju enligt deras förespråkandes önskanEller hur ??

    SvaraRadera
  6. Förlåt ett eller annat stavfel,eftersom mitt hjärnkontor inte riktigt kommit igång ännu...

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-17 09:06

    Lars: det här var en ironisk blinkning till en av Sjövall Wahlöös deckare, inget djupsinne!

    SvaraRadera