fredag 29 april 2011

Varför får feta hängas ut och beskattas?


Nån har räknat ut att fetma kostar Sverige 15 miljarder kronor i form av sjukvård och socialförsäkringar, en summa som riskerar att öka med 40-80 procent till 2020.
Vicka tärande fetton, eller hur.

Men, vänta lite nu, vad kostar alla de invandrare som aldrig kan förväntas bidra med ett öre till vårt gemensamma?
VA??!!? VEM vågar....?!?! Sccchhhhhhh, stztit......skäämmmmes ta mej f...., tänk om Reinfeldt och MP hör dig........halshuggning direkt......!

Men i Danmark är det inte lika farligt och förbjudet att lugnt och sansat konstatera priset för mångkulturen.
"Forskargruppen DREAM har undersökt hur mycket danska staten förlorar på att invandrarna där inte är sysselsatta i samma grad som danskarna. Slutsumman slutade med att man förlorade 33 danska miljarder om året pga detta. Det här är alltså en årlig nettoförlust.

Sverige har tagit emot 2,5 ggr fler invandrare per capita än Danmark (dvs 40% mer). En dansk krona är värd 1,25 i svenska kronor. Därtill är vår folkmängd ungefär dubbelt så stor. Skulle denna utredning överföras till svenska förhållanden, så får vi:

33(miljarder danska kronor)*1,25(växelkurs)*2 (dubbel befolkning) *2,0(invandrarantal per capita)=172 Miljarder svenska kronor per år.

172 miljarder/år, som ingen i Sverige ens vågar viska om.
Är detta annat än politiskt förande-bakom-ljuset och vidrig dubbelmoral


bgf

13 kommentarer:

  1. Ja det är mycket som är tärande i detta landet, allt ifrån feta,pensionärer,ungdomar och sjuka och om allt detta finns tydligen uppgifter att tillgå utom just detta med det tabubelagda området invandringen och dess enorma kostnader.

    Överlag är det fritt fram att idka häxjakt på människor som bidragit med skatt och mot bättre vetande inte har förstånd att lämna plats åt andra mer för landet prestigefyllda kvoteringar.

    Hur mycket kan man åderlåta ett land genom import av icke skattebetalande människor och i tysthet se på då så många svenskar med betydligt sämre eller inget status far illa?

    Att vårda en surdeg anses ju tydligen normalt och borde ju förklara bristen på empati i ett samhälle som ter sig allt bisarrare med en snart total avsaknad av mänskliga värderingar.

    SvaraRadera
  2. Bra kommentar av anonym här ovanför!!!!
    I Danmark kan man andas luften lite lättare...kanske skulle maila Lena Sundström om dessa kostnadsuppgifter;)

    Jan Milld för President!
    Har i dagarna delat ut 1000st av Milld sammansatt tabloid vid namn "Frågor för Sverige"
    Är det någon läsare här som fått den i postlådan? Den har distribuerats av frivilliga runt om i landet och till hösten kommer det ytterligare tidningar med nytt och aktuellt innehåll. Vill du hjälpa till? Ekonomiskt eller med distribution, gå in på www.bgf.nu
    Vi måste alla hjälpa till och bidra ifall vi vill se en förändring.

    Skön Valborg på er alla!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  3. Har missat hela grejen, tack för tipset!
    Kan jag göra nåt via bloggen?

    SvaraRadera
  4. Du gör redan stor nytta och sprider också glädje med din underbart personliga blogg. Keep the Good work up!

    /Hellboy

    SvaraRadera
  5. Puff,puff!
    Hade vi varit vänner på FB skulle jag puffat dig nu , Carina;)

    /HellBoy

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-05-01 11:38

    Om ovanstående räkneexempel stämmer och vi för enkelhetens skull räknar med ca 1 miljon på stadsbudgeten tärande flyktingar, då blir det ca 172 tusen kronor per flykting. Förutsatt då att vederbörande inte konsumerar något som gett plus någonstans. Bland bönder, affärsidkare, socialarbetare m.m. Eller tar ett ledigt jobb som ingen annan vill ha. En orimlig jämförelse: luften flyktingen andas i Sverige kostar oss skattebetalare 172.000 kr. Med siffror kan man leka hur mycket som helst om man inte behöver väga in affärsekonomiska, moraliska och etiska variabler. Och vem har påstått att man inte får förvänta sig av invandrande människor att de ska bidraga med någonting. Den utbildning och de erfarenheter de har med sig, är det inte något som kan komma landet till del? Alla som kommer är inte fattiga analfabeter och totalt arbetsovilliga. Om denna dialog någonsin ska bli hyfsat fruktbärande måste vi nog sluta med att slänga ut barnet med badvattnet och bli lite noggrannare i våra problembeskrivningar. Världens konflikthärdar som "producerar" alla dessa miljoner flyktingar är ett gigantiskt problem som vare sig Danmark eller Sverige kan ställa sig utanför. Den globala kultur som vuxit sig allt starkare de senaste decennierna berör alla jordens länder och folk. Bygger vi skyddsmurar bygger andra exportmurar och så kan vi stå där med en totalhavererad exportindustri. Det är ingen framkomlig väg. Vi måste i dialog med "de andra" hitta nya vägar.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-01 14:17

    Det känns lika förnedrande för mig som invandrare att reduceras till en minuspost i nationalräkenskaperna som för ett överviktig att behandlas på samma sätt. Men jag inser att jag kämpar mot väderkvarnar, för mitt eget välbefinnandets skull blir det allt glesare mellan mina hugg på dylika blogginlägg!

    SvaraRadera
  8. Thorsten: Min sambo är som så många andra i Sverige invandrare och hon känner sig föga svensk efter snart 10 år här.Är även säker på att hon aldrig skulle känna sig fönedrad eller reducerad till en minuspost när hon bidragit genom att hon lärt sig svenska snabbt på SFI och sedan yrkesarbetat efter våra 2 söner lärt sig gå och prata. Det hon däremot var förbannad för var alla de invandrare på SFI som fuskade och skröt om hur de lyckades gå på SFI år efter år utan att någon reagerade.Svartarbete var inget ovanligt upptill denna bekväma aktivitet.
    Jag förstår inte varför du tar på dig invandraren roll i alla sammanhang? Känner du dig svensk eller mer som inflyttad tysk? Spelar egentligen ingen roll men kunde vara roligt att veta? Är du för integration eller mer för assimilering?
    På tal om väderkvarnar...hur tror du det känns att jobba aktivt som Sverigedemokrat...?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-05-01 21:25

    Känner mig mittemellan: Angriper man tyskar, känner jag att jag måste försvara dem, angriper man svenskar, tar jag deras parti. Jag är alltså både och eller mittemellan.
    Att jag ändå känner mig som invandrare beror på att jag kom till Sverige långt innan det gick med i EU, och som tysk hade jag för invandrarverket lika bra kunnat komma från Kurreduttelandet, trots svensk mormor. Den långa tiden, ca 4 år, det tog innan jag visste att jag fick stanna i Sverige, har lämnat outplånliga spår i min person och lett till att jag känner djup empati med folk som är i samma situation i dag.
    Och jag kan mycket väl tänka mig att politiskt arbete inom SD kan kännas som att kämpa mot väderkvarnar, jag har upplevt liknande situationer när det gäller tekniska vägval, relaterade till min profession. Men det är bara att bita ihop, hålla en saklig ton och kämpar för det man tycker är rätt, med den ödmjuka inställningen att man kanske inte har rätt i alla punkter.

    SvaraRadera
  10. Vi pratar om olika saker, Ulf och Thorsten, detta var inget inlägg för eller emot invandring av invandrare som tillför samhället.

    Jag ämnar fortsätta jaga det förljugna svensk-muslimska chickenracet. Jag kommer aldrig, aldrig att blunda när ett helt samhälle försöker kasta sanmd i ögonen på oss för att vi inte ska se det som vi ser.

    SvaraRadera
  11. Ulf Hjertén2011-05-02 12:18

    Ska jag tolka Carinas engagemang som en kamp mot muslimer i Sverige i allmänhet eller en kamp mot den kriminalitet som vissa muslimer bedriver i Sverige?

    SvaraRadera
  12. Mot svensk flathet inför kravmärkta nysvenskar. Det är makthavande nickedockor, förljugenhet, förnekelser och förlamande sopande under mattan, som gör mig förtvivlad och besviken.

    Att jag måste förklara det igen, gör att jag funderar på min förmåga att uttrycka mig.

    SvaraRadera