fredag 15 april 2011

Sköt dig själv, VärldsmästarSverige!


Europarådets svenske människorättskommissionär Thomas Hammarberg har vunnit igen, första pris till Sveriges världsbästa gren, att peka ut och kritisera alla andra som inte är lika underbara, fina och bäst som vi.

Nu kritiserar den självgode Hammarberg Danmark för att göra för lite för flyktingarna efter stridigheterna i Nordafrika.
Uttalandet har fått den danske integrations- och utvecklingsministern Sören Pind (Venstre) att se rött. I en intervju med Politiken kallar han svensken för en ”idiot”.

– "Mannen är uppenbart en idiot och därför inte värd att spilla tid på."

Sverige måste vara grannarna från helvetet.

3 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-04-15 16:58

    Europarådet har utsett en människorättskommissonär. Inte utan anledning. En svensk har fått uppdraget. Det är i den egenskapen som Thomas Hammarberg uttalar sig. Inte som någon svensk världsmästare i fingerpekning utan därför att Hammarberg besitter erfordelig kompetens för sitt uppdrag. Det vore tjänstefel att inte påpeka brister i behandlingen av flyktingar från Libyen. Den uppgiften har Europarådet. Jag har vid flera tillfällen haft med Thomas Hammarberg att göra och vet att han är mycket engagerad och också väldigt respekterad. Att Danmark bland många andra länder får kritik kan man tycka är rätt eller fel. Men att som minister kalla Hammarberg för idiot är väl på gränsen att idiotförklara sig själv. De länder , ledda av Nato, som deltar aktivt mot Libyens vansinniga mördande av civila bör naturligtvis också vara beredda att hjälpa till humanitärt. Det kan ju inte vara enbart Italiens uppgift, även om 25000 flyktingar landat på en Italiensk ö. För övrigt är det inte första gången som danskarna tycker att Sverige och svenskar är grannarna från helvetet. Det har man nog tyckt långt före Karl X:s dagar.

    SvaraRadera
  2. Det måste vara jobbigt att ha en granne som ständigt kikar över häcken, antecknar, gottar sig och sen anfaller verbalt. Jag skulle själv kunna tänka mig att tycka något dräpande till slut.
    Reaktionen på Hammarberg var måhända ett uittryck för att han "som alla andra svenskar vet mest och bäst". Att Hammagrgern uttalde sig som människorättskommissionär (det framkom inte i artikeln) borde Pint ha respekterat. Bemötandet borde i detta fall bli ett artigt svar på hur Danmark tänker i frågan.

    Vad jag tycker om ansvaret för de flyende, är förstås attt det inte är varken Lampedusas eller ens enbart Italiens.

    SvaraRadera
  3. Ulf:
    Felet är att man valt en svensk,eftersom detta från början var dömt att misslyckas.Nu sitter han på denna plats tills avskedet kommer...En av flera svenskar,som öppet visat att man inte klarar av sina arbetsuppgifter,utan att trampa i klaveret...Dålig PR för landet,men säkerligen inte sista gång..Finns ju många tidigare exempel,utan nämna något statsråd vid namn.

    SvaraRadera