fredag 1 april 2011

Så får en clown, en idiot, en galning, en fullkomligt sjuk lunatic


massan att gå bananas i islams namn.

Religion of Peace slår till igen.
Vissa människor skyddar sina heliga böcker genom att döda oskyldiga medmänniskor.
I talibanernas händer blir analfabeter dödliga vapen.




Expressen Aftonbladet SvD DN

19 kommentarer:

  1. Det var Vilks som startade alltsammans med sina Muhammedteckningar (med samma resultat som följd)och jag kommer att vara mycket noga med att kontrollera om folk jämställer nämnda Vilks med andra fundamentalister eller inte. Ideologisk fundamentalism har dödat fler de senaste 100 åren än någonsin religionen.

    SvaraRadera
  2. Det skrämmande i det här är ju inte de fåtal som provocerar.
    Det skrämmande är ju att man inte bara rycker på axlarna åt provokatörerna, utan vill döda allt som rör sig.

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-04-02 10:19

    Ideologisk fundamentalism är ett otyg varhelst den sticker upp sitt tryne. Oavsett om trynet framträder våldsamt genom talibaner i Afganistan eller genom ilskna amerikanska pastorers koranbränning i Florida. Att fundamentalismen har framgång i ett fattigt land som Afganistan med alla sina framförallt kvinnoförtyckande traditioner är begripligt. Men att fundamentalismen kan få välmående amerikanska kristna pastorer att fullständigt tappa huvudet är inte lika begripligt. Fundamentalismen är hatets och våldets allra bästa grogrund. Vi talar om behovet av religionsdialog. Den är viktig. Ännu viktigare är en traditionsdialog. Reportaget om 10-åriga afganska flickor och liknande reportage från Afrikas horn om mäns maktmissbruk visavi kvinnor visar att den viktigaste dialogen som borde intensifieras är traditionsdialogen där mäns självklara rätt att behandla kvinnor hur som helst ifrågasätts.

    SvaraRadera
  4. Ideologisk fundamentalism som går ut på att provocera genom att förstöra det som betyder så mycket för andra, är en sjuk mans gärning.
    Dock. Ingen levande varelse kom till skada.

    Det är ett hat som är möjligt att ignorera, vända ryggen till för oss andra. Se det som en idiots handling, fördömma, och ge inte syre i form av uppmärksamhet.

    Men när fundamentalismen tänder glöden hos en mobb för att det passar deras syften, och leder till att oskyldiga mister liv, o massförstörelse.
    Då går det inte att ignorera, vända ryggen åt.

    SvaraRadera
  5. Såg dokumentären om flickan som såldes för 50 lamm i Afghanistan, har inte kommit över det ännu.
    Det är hon och "de odugliga" flickorna, kvinnorna som får betala priset av talibanernas framflyttning igår, när de fick folket att resa sig mot länderna som vill bidra till en ljusre framtid för afghanerna.

    SvaraRadera
  6. Intressant att se hur ni båda Carina o.Ulf,går runt det hela,liksom katten kring gröten...Vad som är den egentliga punkten,enl min syn har ni utelämnat.För det första,är analfabetismen i såväl Afgahanistan som Somalia,Jemen m.fl arabländer 80 % eller än större,beroende av region.För det andra utnyttjas vid fredagsbönen, dessa "ovetande",av sina Imamer och andra religösa ledare..Ovanpå detta skall ni veta att deras kultur är just sådan...Att flickor/kvinnor är sämre än andra klassens medborgare,ingår i deras kultur.Därför småler jag för mig själv,när självgoda svenska politiker,påstår att dessa SKA integreras.Tro mig,en stor del av dessa VILL eller FÅR EJ,integreras i västvärlden...Det som nu sker mot FN-personal i olika islamska länder, kommer ALDRIG att förändras.Lika lite kommer den enorma mängd som nu invaderar Europa,att anpassa sig till våra seder och bruk...19.000 nordafrikaner senaste veckan till Lampedusa.Inser man vad det i förlängningen innebär???? Hur många av dem sympatiserar med olika terrorgrupper ??? Hur många av dem är fanatiska islamister ??? O.s.w.....

    SvaraRadera
  7. Jag är beredd att hålla med, livet går åt helvete.

    SvaraRadera
  8. Så är det Carina...
    För att om möjligt,inte förstöra hela er veckohelg,utelämnade jag påståenden om Florida-pastorn och Wilks....Men kan förtydliga mig,vare sig Sverige,eller långt mindre en "bonnort" vid Höganäs,är världsbekanta för sådana horder som utförde våldet mot FN på fredagen...Betr. ditt exempel på priset av en flicka -40 lamm/får-,var detta ett BRA pris,för någon till slaveri född av kvinnokön...enl muslimsk lära.Men detta visste ni båda,sedan tidigare..För att lägga en extra lök på ...Läs om den Somalier som skändade,våldtog och skadade en 23-årig svensk kvinna 2004.Efter "avtjänat straff" återupptog han nu verksamheten,och bröt sig in hos en 84-årig dalkulla i Falun.Rånade,skadade,och våldtog denna åldring !!! Är detta mitt exempel på kollision av kulturer ett ensamt fall ??? Eller är det den vardag som väntar den yngre svenska generationen ???

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-04-02 21:49

    Jag har sagt det för, allt som inte uttryckligen är förbjudet är därmed inte lämpligt att utföras. Bränner jag Koranen under dunder och brak, vet jag att jag sätter fundamentalistiska galningar på den motsatta sidan i spinn som dödar människor. Alltså gör jag inte det. Det är inte självcensur, det är förnuft. Det finns många andra kanaler för Islamkritik än att bränna böcker. Och som tyskfödd reagerar jag särskilt med bokbål som Goebbels tände på i bakhuvudet. Där man bränner böcker, där bränner man också människor har någon sagt.

    SvaraRadera
  10. Naivt att tro att koranbränningen var den huvudsakliga orsaken till attacken. Denna händelse och liknande verkar mera troligt (OBS mycket starka bilder!):

    http://www.rollingstone.com/politics/photos/the-kill-team-photos-20110327

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-04-03 09:50

    Hugo, Du har en poäng. Men ibland behövs det droppen som får fatet att rinna över!

    SvaraRadera
  12. I förhållandet mellan att bränna böcker för att provocera, och mobbar som dödar och bränner ner allt i sin väg, så vet jag vad åtminstone jag föredrar.
    Döm idioten för lagbrott, låt rättvisa ha sin gång.
    Det kan man dessvärre inte göra med de fullkomligt besatta massorna våldsbärsärkare. Nu ska jag gå in på länken från Hugo.

    SvaraRadera
  13. Angående länken. Det torde inte vara nån större svårighet att hitta motsvarande skräckpropaganda från talibanernas raider, eller från vem som helst som vill få oss att se saker på ett för dem önskvärt sätt.

    SvaraRadera
  14. Propaganda har väl nyttjas i alla tider,förändringen i nutid har sin grund i nya tekniken.Människan har inte hängt med i utvecklingen..i sina hjärnkontor.Det är det stora problemet.I takt med fördumningen av befolkningen,sker dagligen nya rön i den digitala världen.Måhända kan Thorsten förklara denna märkliga utveckling..Inte kan det väl enbart vara brist av invandrarbenägna akademiker från U-länder som är orsak ??? Men i fall som senaste dagarnas terrorhandlingar mot FN-personal,kan det vara svårt för framför allt förespråkare av svensk invasionspolitik,att skydda sina befängda idéer.Ungefär lika tokigt som att sända JAS-plan till Nordafrika obeväpnade,eller i varje fall förbjuda dem att skjuta skarp....Ja.ja tiderna förändras....

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-04-03 17:08

    Danska polisen har nått stora framgånger med en taktik som kallas deeskaliering, våldsinslagen och antalet skadadade vid demonstrationer har minskat avsevärt. Taktiken innebär att med enkla signaler (kroppsspråk, utrustning mm ) gjuter olja på vågorna i ställer för att med ett provocerande machouppträdande reta upp demonstranterna ännu mera. Något liknande, i större skala, behövs i mötet mellan väst och den muslimska världen. Koranbränningar hör inte till de deeskalerande åtgärderna, precis...

    SvaraRadera
  16. Tack Carina, du förtydligar min poäng. Nämligen att civiliserade, utbildade soldater från den rika delen av världen gör samma skit som de fattiga analfabeterna talibanerna. Du läste väl storyn oxå? Att jänkarna systematiskt dödade civila "för att de hade tråkigt" som de själva uttryckte det. Som den 15åriga bonden på de första bilderna.
    Ett tips: man behöver inte välja sida, man kan vara emot ALLT våld mot civila, det är jag.

    SvaraRadera
  17. ISAFstyrkan har ett gott syfte med sin närvaro i Afghanistan, fred, frihet och mänskliga rättigheter. Talibanernas syfte är att förtrycka kvinnor, flickor oliktänkande och förhindra en demokratisk process och leva efter sharialagar.


    Att soldater dödar för att de har tråkigt, hmmm, det väljer jag att tvivla på.

    SvaraRadera
  18. Carina, du har uppenbart missat hela Kill Team-historien eftersom du tvivlar på det.

    En soldat har erkänt att han tillsammans med andra i plutonen medvetet mördat civila för skoj skull. Han har i detalj beskrivit deras illdåd. Han fick 24års fängelse för mord, en strafflindring från livstid i utbyte mot att han ska vittna mot de andra åtalade. Han ger ingen annan förklaring än tidsfördriv.

    I tillägg till erkännandet finns omkring 4000 bilder, varav rolling stone publicerat 17st i min tidigare länk. Dessutom finns andra vittnen. De övriga i Kill Team väntar på åtal och får troligtvis livstid. Inget vidare sätt att påbörja sina liv, soldaterna är alla i 20-årsåldern.

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/mordade-civila-som-tidsfordriv

    http://hd.se/kultur/blogg/2011/03/22/det-doda-barnet-och-den-skrattande-soldaten/

    http://www.rollingstone.com/politics/news/the-kill-team-20110327

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/sep/09/us-soldiers-afghan-civilians-fingers

    http://www.newyorker.com/online/blogs/newsdesk/2011/03/rolling-stones-extremely-graphic-and-disturbing-images.html

    SvaraRadera
  19. Tack, Hugo, jag har missat de fruktansvärda händelserna.
    Min erfarenhet är från en svensk pluton i Afghanistan, där upplevelserna påminner om Sörgården i jämförelse.

    Det går ju inte annat än fördöma de skyldiga för de bestialiska dåden, och hoppas att rekryteringgsprocessen i USA kan lära sig massor av felrekryteringarna. Det får aldrig, aldrig hända.

    SvaraRadera