torsdag 28 april 2011

Kollo för surdegar.


Barn, hundar, krukväxter och kanariefåglar kan vålla bekymmer och måste bestämt ha omvård och passning när vi vill sticka iväg på ett par dar.
Men surdegar - det var helt otippat för mig, som inte drabbats av den fingertoppsljumma surdegsbakartrenden.
Men surdegshotellet på Söder i Stockholm har sett en affärsidé i att ta hand om hemmabagarens surdegar, mata dem dagligen och kärleksfullt låta dem jäsa, medan själva limpmamman och limppappan spontanåker till nåt exotiskt turistmå, och unnar sig lite kvalitetssurdegsfri tid.

– En surdeg behöver kärlek och näring. Det kan man inte ge om man åker på semester. Folk är väldigt noggranna med sina surdegar, säger Åsa Johanson, driftansvarig på Urban delis bageri.
Allt till ett pris av 200 bagare i veckan.

Sydsvenskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar