torsdag 14 april 2011

Har ni hört ljudet, när svanar springer på vattnet?


Ölivet idag ter sig som en Gudagåva, kristalklart hav att spegla sig i för svanarna, och mycket kuckelimuck i vikarna. Sjöfåglarna börjar hitta sina partners, flockarna skingras, två och två simmar de respektabelt omkring för att söka sig ett hus. Själv springer jag omkring och planterar minipenséer, mörkt blå med lite gult i, och vita med lite blått i. Till lunchen bjöd min Björn på en skiva fulllkornsbröd, med kall fjällröding, hackad rödlök, en äggula och lite flingsalt över, mmmmm, avnjöts ute i gassande solsken. Den som hade jobbat hårdast idag fick sig en liten genever till.
Lite jobb till innan kvälls, sen blir det bastu och årets första dopp i solnedgången.
Kom hit - vet´ja!

11 kommentarer:

  1. Snacka om livskvalité. Ha det så skönt, skulle gärna vilja komma men lite långt dit.
    själv har jag precis suttit ute i solen och ätit en banan. Ditt låter MYCKET godare.

    Eva-Marie :)

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-04-14 17:43

    Lycka till med första doppet. Får väl se hur många inom släkten doppar sig under Skånesemestern nästa vecka. Höstlovet 2008 på samma plats gjorde min som och en systerdotter det...

    SvaraRadera
  3. Thorsten:
    Då tror jag att de får en "keltechock",tror Östersjövattnet håller 12 grader ....Dessutom har dimma dragit in över södra landskapet..Men allt kan ju förändra sig,till det bättre !!!
    Carina har ju vant sig sedan semestern i Thailand...så hon klarar det nog.Men ärligt sagt skulle jag inte för alla pengar på jorden,gå i vannet....

    SvaraRadera
  4. De första 10 minuterna efter doppet är oslagbara - du kommer aldrig att kunna känna dig så krispigt fräsch, nånsin, som när du sitter där i badrocken på bryggan i solnedgången...
    prova Lars!

    www.ragskar.se
    det är var vi befinner oss nu till oktober.

    SvaraRadera
  5. Carina:
    Du har rätt,de första minuterna efter mitt vinterbad glömmer jag aldrig...Även om det är c:a 60 år sedan,minns jag som i går mina hjärtslag..Därför har jag aldrig senare försökt.Tillhör dem som gärna badade ute på Teneriffa el. Copacabana nere vid Avenida Atlantica...Därför förstår du att jag inte är särskilt avundsjuk på dig!!!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-04-14 21:40

    Oj, vilket toppenställe. Att man kan komma ut så långt och ändå så nära huvudstaden! Och bra att det fanns bilder på Björn. I brist på dessa har han för mig hela tiden sett ut som en helt annan Björn jag känner (tidigare kollega), det bara klickade in vid namnet.

    SvaraRadera
  7. Visst är det så med namn, man ser bilder, jätteintressant.
    Jag ser Thorsten...!

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-04-14 21:54

    Ja, det kan gå åt andra hållet också. Vi har en granne som ser ut som Anders Eklund (han som mördade Engla) och det lade sig alltid som en dubbelexponering på honom, tills vi av en händelse började prata med varandra, vilken trevlig kille. Då sprack trollen!

    SvaraRadera
  9. Carina.
    Efter att ha tittat på ert Rågskär,kan jag ju bara gömma mig i häcken...Det verkar ju vara en klass bättre,än mina tidigare "sommarställen"..
    Lycka till inför kommande säsong,,,

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-04-15 13:27

    Långtidsprognosen tyder nog på att vädret kommer att fresta några galningar i släkten att ta ett dopp vid den fina sandstranden i Borrby. Senare under eftermiddagen går jag off line till efter påsken, för att koppla av och varva ned helt!

    SvaraRadera
  11. Copacabana får du gärna berätta mer om, vi har drömt om Brasilien så länge, nu, Lars. Tänk om det kunde bli av, istället för Thailand - har du restips, klarar man sig på engelska?

    SvaraRadera