tisdag 8 mars 2011

Reinfeldt: Sverige vill skära i EU-budgeten!


Jag kastar mig över dom positiva signalerna från vår statsminister i Svd idag. Nu har han hittat fotfästet igen tänker jag.
Men:
"Sverige vill se EU satsa på invandring av arbetskraft."

Det kan hända att de andra EU-länderna har en heeeeelt annan agenda och inte riktigt håller med Fredrik Reinfeldt.....

17 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-08 11:42

    Men om man tar hand om arbetskraftsinvandrarna som det tidigare nämnda exemplet Kanada - då kan det ju bli bra. Förhoppningsvis sådant som Reinfeldt tänker på!

    SvaraRadera
  2. Reinfeldt tycks leva i ett vakum och Thorsten fortsätter sin lobbyism,med samma gamla Kanada!!!
    M.a.o ord i Sverige har man en helt avvikande mening och är som vanligt de som "förstör bäst"När övriga Europa börjar vakna till liv och inse vad som sker,ror 7-klövern vidare i sin gamla fåra...eller för dem,än värre mot sin egen undergång.

    SvaraRadera
  3. Halal-Fredrik lever i en bubbla.Fylld av hat mot oliktänkande såsom "de främlingsfientliga".
    På inget ställe i världen fungerar mångkultur och ju fler kulturer och olika de är desto sämre soppa blir det.
    Kan man få puffa en annan bra blogg???
    Lilli Severin heter bloggerskan, bara att googla!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-08 12:15

    Man måste kunna ha flera tankar i huvudet samtidigt. För samtidigt som vi har hög arbetslöshet finns det bristyrken där vi ej kan vänta på att utbilda folk om inte ekonomin ska bromsas upp. På mitt tekniktunga område exvis är det brist på folk, svenska ungdomar vill understundom helst jobba "med media, IT eller sånt"... Och på sikt blir befolkningen i EU så gammal att det helt enkelt inte gå att få ekvationen att gå ihop utan arbetskraftsinvandring. Arbetsmarknaden är inget nollsummespel, fler i jobb genererar flera jobb genom efterfråga och skatteintäkter. Verkligheten kan sällan pressas i en enkel mall!

    SvaraRadera
  5. Nu är det ju inte bara ekonomin som skall styra vår politik, oder? Hur mycket folk kan landet Sverige svälja/integrera utan att det blir dålig sammanhållning/utanförskap/segregation mm?
    Varför kan inte etniskt svenska människor uppmuntras att skaffa fler barn ifall det är så nödvändigt? Varför klarar sig Japan och Finland så bra utan massinvandring?
    Jag är för en viss arbetskraftsinvandring från främst Europa och USA och då snackar vi inte "broschan" som skall jobba i närbutiken.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  6. Thorsten:
    "på mitt teknikområde exvis är det brist på folk"
    Tror du verkligen att dessa brister kan ersättas av analfabeter från MÖ/NA....Tror du verkligen att lilla Sverige kan konkurrera med USA,Tyskland,Frankrike etc,när det gäller att få de verkligt kunniga,att jobba i skattetyngda Sverige ?? Varför emigrerar våra redan nu högutbildade,till länder som ger bättre förutsättningar ??? Nej,Thorsten de massor som idag "berikar" vårt land,väntar okvalificerade arbetsuppgifter..om några överhuvudtaget.Kanske skulle man ge sig tid och fundera över det misslyckande som skett hitintills,innan man på nytt från M/MP önskar än fler bidragkrävande "nysvenskar"Kan tänka mig att det finns någon/några vilsekomna akademiskt utbildade bland alla 100.000-tals,men deras kunskap lär bli dyr för oss "pursvenskar" Har avsiktligt utelämnat dagens l0 % arbetslöshet..men nog bör dessa siffror beaktas !!!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-03-08 12:45

    Tydligen pratar vi äpplen och päron här. Jag vill som positivt exempel nämna att många indiska akademiker i teknikyrken har fått jobb i Sverige, gör utmärkt ifrån sig och skapar mervärden!

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2011-03-08 13:09

    Om pratbubblorna är rätt uppfattade och översatta då anar jag något som finns djupt undanstoppat i mitt inre : en rädsla, en rädsla för att bortom horisonterna håller det på att blåsa upp en storm. En storm där Europa igen blir skådeplatsen för en djup konflikt där humanitära skyddsvallar riskerar att raseras och blodigt allvar utmanar vår fredliga existens. Tyskland, England och Frankrike har tidigare visat att de inte bemästrat svåra problem och när de tömt ordmagasinen i botten tagit till det primitivaste av allt: våld. Jag hoppas att mina aningar inte är annat en grumlig politisk paranoja.

    SvaraRadera
  9. Ulf:
    Tyvärr Ulf har du rätt i dina antaganden..Det som nu väntar kommande generation,lär bli en strid mellan olika kulturer,religioner och olika etniska grupper.Har man i sååå många år blundat för den fara som lurar,blir uppvaknandet bittert.Men trots att allt sedan år tillbaka kantrat vad gäller mångkulturen,finns det fortfarande de som eldar på av politiska skäl.Bl.a Reinfeldt & Co.Har sedan snart årtionden varnat för denna kolapps.Men vad hjälper det,när majoriteter skapas över partigränser,för ett fortsatt förfall !!!
    Till slut en kommentar till Thorsten,betr.hans indiska tekniker.Även i Tyskland har man provat denna lösning.Det hela slutade i ett stort misslyckande,eftersom merparten återvände el.flyttade vidare till andra länder,efter en kort tid.

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-03-08 13:27

    Jag kan efter uppväxt i (Väst-)tyskland intyga att knappast något folk i världen numera är så vaccinerat mot våldsanvändning, krig och diktatur som tyskarna, så just rädslan för våldsamma tyskar hör nuförtiden mest hemma i filmernas värld, där skurken fortfarande ofta har tysk brytning. Däremot finns förstås våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter och det vanliga våldet människor emellan, som överallt.
    Riktigt krigspotential ser jag snarast om miljöproblem och/eller brist på vissa naturresurser leder till så skarpa lägen, att vi kan få miljöflyktningar i mångmiljontal eller krig om olja, dricksvatten mm.
    Vatten kan bli en sådan fråga i mellanöstern och ett miljösammanbrott, kombinerat med politisk oro kan leda till att kineserna knackar på gränsen mot det glesbefolkade och av klimatändingarna gynna Sibirien och kräver "Lebensraum"...

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-03-08 13:30

    Inderna med sin torra brittiska humor (har träffat flera härliga exemplar) känner sig troligen mera hemma i Sverige än i Tyskland, jag tror procendelen som stannar här är större!

    SvaraRadera
  12. Thorsten:
    Gillar att du håller fast vid din uppfattning.Men ärligt sagt Thorsten,hur många promille av de som anländer till Sverige utgör denna ´"din grupp" ?? I ditt hemland,sker nu exakt det som sker i Sverige...Företagen flyttar ut till 3:e världen,för att kunna konkurrera med "nya Kina" m.fl.Hos oss ex:Volvo,Saab,LME,ASEA,etc,etc,etc,vilket betyder än större arbetslöshet,för alla de företag som varit underleverantörer till dessa !!!Ingen ljus framtid för oss i en global värld.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-03-08 14:09

    Ingen ljus framtid för oss i en global värld.- Om vi inte lyckas skapa mera kvalificerade jobb här, rätt. Just Sverige har dock en joker: Det är ingen slump att av de 92 elementen 23, vart fjärde, upptäcktes av svenskar. I Sveriges bergrund finns hela det periodiska systemet. Avfallssand från LKABs gruva i Kiruna visar sig innehålla 14 av de 17 så eftertraktade sällsynta jordartsmetaller. och resten kan bli fosforgödsel. Sedan växer skogen så de knakar i en värld med brist på cellulosa och biomassa. Och, när klimatförändringarna gör sydeuropa mindre bördig, då blir villkoren för spannmålsodling i en mattörstande värld idealiska i de svenska slättbygderna i Skåne, Öster- och Västergötland samt runt Mälaren. Till råga på allt har Sverige den minst dåliga ålderspyramiden och en av de högsta födelsetalen inom EU. Och vi har ett av oljemiljarderna översvämmat grannland som kan absorbera en hel del svensk arbetskraft. Lägger man till statsfinanserna som är bättre bara i Norge och Luxemburg måste man komma till slutsatsen att vi här uppe har det ganska bra förspänt trots allt! Upp med mungiporna!

    SvaraRadera
  14. Så det är bara en fantasi att äldreboendena skär ner på personal,de äldre måste gå till sängs tidigt på dagen,de äldre får i bästa fall komma utomhus 1ggr/månad,de äldres ägg/kaffe ransoneras etc,etc. Liknande in/neddragningar går att överföra även till andra områden såsom skola och sjukvård. Visst ser vi andra ut som pessimister jämfört med en sådan superoptimist som Torsten Schütte.....den som lever får se!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2011-03-08 15:04

    Jag är inte superoptimst, men jag tror att det resurser vi har, rätt använda och fördelade, skulle räcka att ge våra äldre ett värdigt liv o s v. Sedan är det ju bara de misslyckade exemplen som syns i massmedia, allt som funkar syns inte, hälsan tiger bekantligen still!

    SvaraRadera
  16. Hellboy:
    Ja,det som förvånar mig stort,är den propaganda som M-styrda minoriteten tutar i folk...Vi skall enl.dessa ha ett nu aldrig tidigare så bra ekonomiskt läge !!!Miljarderna staplas på hög hos Borg.Samtidigt som denna "rikedom" skapas, glömmer man bort de 256 miljarder,som stal för ATP pensionärerna för 20 år sedan.Nog vore det på tiden att Swedbank,Nordea och andra banker som då göddes med pengar,betalar tillbaka.Inte minst med tanke på dina exempel ovan,men också för alla de "fattigpensionärer" som lever på "existensminimum".Själv ser jag denna skrytsamma regerings handlande som ett stort hån mot alla dessa drabbade.När dessutom dagligen utbasuneras hur många nya "svenskar" som behövs,står det mig upp i halsen...Färlåt men jag mår illa av sådan orättvisor,mot en hel generation.

    SvaraRadera
  17. "Sedan är det ju bara de misslyckade exemplen som syns i massmedia"...stämmer Thosten förutom då vi snackar om multikulti för då mörkas de gladeligen om det negativa och det positiva framhävs så oblygt....
    Ja, Lars, det är synd att det svenska folket verkar glömma så fort,såå fort.

    /HellBoy

    SvaraRadera