tisdag 29 mars 2011

Regeringen losar igen.


Regeringen går mot ytterligare ett nederlag i riksdagen, när Sverigedemokraterna idag ställde sig bakom ett förslag från S, V och MP om bättre skydd för kvinnor som utsätts för stalkning.
Förslaget innebär att det ska bli lättare att utfärda besöksförbud för det gemensamma hemmet.
Tack, från Sveriges alla kvinnor.



DN

9 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-29 14:31

    Nur har det gått ett halvt år sedan valet - och regeringen har fortfarande inte fattad, att den inte längre har majoritet i Riksdagen och att makten därmed delvis har förskjutits från Kanslihuset till Riksdagen och dess utskott.
    Vår landshövdings fru Ingrid Skogö är utskottsekreterare (högsta ickepolitiska tjänsteman) i kulturutskottet och ska berätta om detta i vår kyrka nästa måndag, det siktar jag på att lyssna på!

    SvaraRadera
  2. Thorsten:
    Troligen lever man kvar bland molnen från envåldstiden,och har inte insett att år 2011,redan är här.Kanske gick det också alltför lätt,så länge lakajerna från S/MP/V,jamade med....Men itakt med att väljartalen minskade för dessa,tycks det vara slut med ENPARTISTYRET....Kan det vara så lyckligt,att vi är på väg mot en form av demokrati ???

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-03-29 15:54

    Vi är inte på väg mot demokrati. Vi har demokrati, men har varit förblindade av blocktänkande in absurdum under en följd av år som har förvandlat den enskilde riksdagsledamoten till en harmlös nickedocka. Såtillvida har SD:s inträde i riksdagen varit en injektion och en tankeställare för "de stora". Så vill jag också säga: Inte bara Sveriges kvinnor hälsar förslaget med glädje. Alla som tror på alla människors lika värde och okränkbarhet ser detta förslag som ett steg i rätt riktning.

    SvaraRadera
  4. Så kan det gå när man fäller uttalande såsom "jag vill inte ta i dem ens med tång" om demokratiskt invalda representanter för det enda oppositionspartiet!
    Reinfeldt! WAKE UP AND SMELL THE COFFEE!!!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  5. Just detta förslag kan väl ändå inte ses som någon tyngre förlust för regeringen./Petter

    SvaraRadera
  6. Men en tung vinst för utsatta kvinnor.
    Hur kan man INTE rösta för det?

    SvaraRadera
  7. Ser det mer som en vinst för alla som har galningar efter sig, oavsett vilket kön man tillhör. Det som inte framgår av notisen i DN (det var så jag hittade hit) är att förslaget i teoretisk mening är könsneutralt. Vilket ur min synvinkel gör det hela än mer anmärkningsvärt att alliansen är emot det hela.

    http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=37&dokid=GY0345

    SvaraRadera
  8. Befinner mig i en "situation", där upprinnelsen till förföljelsen är en utsatt ung man. Du har helt rätt, det kan aldrig nog poängteras.
    Och visst alliansen känns helt obegriplig, anonym.

    SvaraRadera
  9. Och, anonym, tack för länken, jag spar den!

    SvaraRadera