torsdag 3 mars 2011

Ehhhhhh......


Nu har regeringen, C, FP, M och KD enats om och beslutat att illegala flyktingar, alltså de personer som inte har laglig rätt att vara kvar i Sverige, har rätt till sjuk- och hälsovård, skolgång och möjlighet att starta eget företag.

Men.....vänta nu lite...... ska inte illegala invandrare utvisas så fort de påträffas?
Hur ska de då kunna gå i skolan och starta eget?
EEEeehhhhhhhhh........
Det måste vara nåt här som jag inte har förstått.

Aftonbladet DN SvD

17 kommentarer:

  1. Det blir värre snabbt: Patienter kan få betala mer - och det slår framför allt mot den stora gruppen äldre som behandlas med läkemedel.

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/patienter-kan-fa-betala-mer_5980153.svd

    Nu får jag citera min svärson: jag känner hur blodtrycket ökar.....

    ...

    Hej Carina-Fina, har läst din blogg ett tag o verkligen uppskattat dina inlägg!

    SvaraRadera
  2. Hej Carina, där är vi minst två, jag förstår det inte heller.
    Är det deras röster de är ute efter, du skall se snart för de illegala i landet rösträtt också!
    De får starta företag, antagligen skall de inte vara med i "momsklubben".
    Håller med Ingvar, blodtrycket ökar.

    http://petterssons.bloggsida.se/politik/slopa-granserna

    Eva-Marie, Malmö

    SvaraRadera
  3. Såvitt jag har förstått av morgonnyheterna så har regeringen gjort upp med MP angående "papperslösa".Kan vara en uppgörelse för att få stöd av MP i andra frågor dvs "kohandel"./Petter

    SvaraRadera
  4. Kohandel med de svagastes pengar, Petter, för att makthavarna ska klia varandra på ryggen.
    Jag behöver göra en Ryback.

    Tack för tipset, Ingvar, blogg ovan!

    SvaraRadera
  5. Dagens betraktelser.
    Självklart ska alla människor här ges vård om de blir akut sjuka.
    Men hur har man tänkt?
    Ska alla ”papperslösa flyktingar” dvs. illegala invandrare få tillgång till (fri? sjukvård och tandvård?).
    Hur har man tänkt sig registrera dessa människor? För det måste väl ändå betala patientavgiften? Och alldenstund reglerna är så att alla andra som inte betalar patientavgiften vid vårdtillfället får sig tillsänt en faktura… Och eftersom de fortfarande vistas olagligt i landet måste de väl i det sammanhanget också utvisas?

    En annan fråga är om det också ska bli tillåtet att jobba svart i Sverige? Detta är alltså människor som sökt asyl i Sverige och efter en rättsprocess med rättshjälp och överklaganden, allt enligt landets lagar - inte befunnits ha laglig rätt att visats här. De är följaktligen definitivt inga ”flyktingar” (Av asylsökande är det endast några få procent som bedöms vara ”riktiga” flyktingar enligt Genève konventionen).
    ”Det är svårt att uppskatta kostnaderna då vi inte vet hur många illegala invandrare som finns i landet” säger Björklund… han kallar (bevare oss väl) inte de illegala invandrarna för vad de är utan säger förstås ”papperslösa flyktingar”. (sic)
    Ett häpnadsväckande uttalande, och ännu mera förbluffande är att ingen reagerar på att vi inte vet vilka som vistas i landet! Men det förstås, vi har ju stillatigande konstaterat att över 90 % av våra nysvenskar saknat pass eller annan id, så vi har egentligen ingen aning om vilka de är heller…

    Samtidigt vill man HÖJA avgiften för patientavgifter och högkostnadsskydd.
    Regeringen vill uppmärksamma den ”ökande samhällskostnaden.” (HA,HA)
    Hur i hela friden kan det vara så att det är en ”marginell” kostnad att försörja legala eller illegala invandrare, men att man inom alla andra områden i samhället MÅSTE spara?

    Mer… Apropå flyktingar från Somalia.
    Av någon outgrundlig anledning får tydligen alla som säger sig komma därifrån automatiskt asyl i Sverige. De har flytt från en krigszon och kan naturligtvis inte uppvisa pass eller andra id handlingar.
    Man har i dagarna friat två terroristmisstänkta män eftersom hovrätten INTE kunnat styrka att de anklagade somalierna deltog i den pågående ”konflikten” med organisationen al-Shabab.
    Att vi ger asyl till människor som flyr från ”väpnade konflikter” - krig är naturligtvis humant och absolut rättrådigt.
    MEN! Hallå – hur kan de komma sig att de som fått asyl RESER tillbaka till det land de just flytt ifrån?? Och ska man beviljas asyl om man själv deltar i denna ”väpnade konflikt” tillsammans med al-Shabab?

    /Diskurs

    Citat från okänd: ”Svenskarna kan dra åt helvete – men ge oss gärna era pengar först.”

    SvaraRadera
  6. Ja, Diskurs, de terroristmisstänkta somalierna skapar stora frågetecken och jättesvarta framtidsmoln. När jag läser din kommentar, så förstår jag hur det gick till när hela Landskrona blev "mång-kulturellt", som bara tycks vara ett annat ord för muslimskt.
    Min mamma är nu i minoritet, i stan råder slöja, och de gamla Landskronaborna får finna sig i att inte känna igen sig i någonting eller nånstans. Och inte våga gå ut eftersom brottsligheten är så hög. Det gick på några år.
    Är det våra makthavares ambition att "byta ut" oss, så är de på god väg.

    SvaraRadera
  7. Ja du Carina, man skulle kunna tro att det är precis så:"Är det våra makthavares ambition att "byta ut" oss, så är de på god väg."
    MEN... det förstås - då finns det ju ingen som kan betala kalaset! Så tji fick dom!
    Stackars din mamma! Kan / vill hon inte flytta?
    Ibland när jag åker tunnelbana i Stockholm (där har mångkulturen för länge sedan också segrat- om det inte är under rusningstid, för då åker alla svensson som jobbar...) brukar jag tänka att jag kanske ska flytta till Dammark kanske,men jag känner ju ingen där....
    Hälsningar /Diskurs

    SvaraRadera
  8. Jag har föreslagit det och erbjudit mig, men mamma är 79 år, det är inte så lätt. Och hon har ju trots allt sin lilla fina klick av vänner kvar, så länge de lever där på undantaget.
    Vill också gärna flytta till Danmark, men man är ju rotad på många sätt. Så än så länge.....
    När vi var i Thailand funderade jag på Thailand som framtidsland, buddhismen känns som en varm och kärleksfull religion.

    SvaraRadera
  9. Thailand kanske också tar väl omhand av illega invandrare? Det är bara att åka dit spola ner passet och vips så har du fritt uppehälle/skola/sjukvård. Men det är klart det har ju alla länder, Sverige anpassar sig gentemot de andra....så bra. :-)

    SvaraRadera
  10. Man skulle kanske ta och hävda nästa gång som man skall till tandläkare eller till sjukhus att man är papperslös, klappat och klart allt gratis.
    När de tar detta tokiga beslut så får vi organisera oss och göra det i protest.
    Men de flesta av oss finner sig i det mesta och kämpar på.
    I Malmö bytas vi också ut, skoleleverna på våra skolor består till drygt 60% av invandrarelever!
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  11. Fler och fler flyttar från detta land...och det är inte bara pga vädret.Varfrö öppnar de inte bara gränserna??? Hade varit rakare mot det svenska folket och alla andra. Regeringen (och de andra i 7-klövern) har bestämt glömt av att de sitter i riksdagen på mandat att förvalta det SVENSKA folkets skattepengar och representera samma folk i alla avseenden och inte hela världens befolkning som det verkar nu.
    Nästa vinter drar jag till Thailand med familjen för att känna på hur det funkar en längre stund i detta förlovade land.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  12. Ulf Hjertén2011-03-03 15:22

    Tänk tanken att du blir svårt sjuk därborta i Thailand och måste få vård som ex. Bert Sundström fick av muslimerna i Egypten, och Thailändarna säger: Vad gör han i VÅRT fina land? Låt honom dö, vad bryr vi oss om det. Nu var Egyptierna humanitära och jag kan tänka mig att Thailändarna också är det och det är väl kanske så som regeringsfyrklövern också tänker. Och ni får förlåta mig, men på annat sätt kan inte heller jag tänka.

    SvaraRadera
  13. Vem säger att det var muslimer som hälpte Bert i Egypten? Kanske var det muslimer som just knivstack honom? Eller var det ett möte mellan två människor?
    Att dödssjuka får hjälp i ett civiliserat samhälle råder det nog ingen tvivel om.Däremot blir det galet att personer som vistas olagligt i landet kan gå in och ut med svängdörrar i vår skattefinansierade sjukvård och slippa alla avgifter och ev. registrering/deportering.
    I Thailand får du säkert sjukhusvård men får betala dyrt ifall du saknar försäkring.
    Att det i en trafikolycka mellan västlänning/farang och thailändare alltid slutar med att farangen får skulden är en annan sida av myntet, eller hur Ulf? ...tänkte inte på det!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  14. Ulf du skriver: "Vad gör han i VÅRT fina land? Låt honom dö, vad bryr vi oss om det?"

    Är det verkligen så illa du tror om oss, trots att vi har öppnat landet för miljoner nyanlända?
    Men, finns det inga gränser för dig? Var ska då pengarna tas till slut?

    SvaraRadera
  15. Ulf Hjertén2011-03-04 09:22

    Det var ett tankeexperiment för att förhoppningsvis få ett annat fokus på problematiken. Jag vägrar ge upp ett humanitärt grundtänkande. Visst finns det gränser. Men nog kan vi fortfarande ge humanitär hjälp till den lilla rännil av världens flyktingar( miljoner nyanlända?) som tar sig hela vägen till vårt kylslagna norden. Kunde Egyptierna mitt under brinnande uppror ge god sjukhusvård till Bert Sundström så kan väl vi också ha den beredskapen. Mina inlägg har ett syfte: Försöka förhindra attityder som byggs upp av rädsla för det främmande och göra invandringen till politiska slagträn istället för att våga möta det som är problem och ärligt diskutera detta och söka finna humanitära lösningar. Syndabockstänkandet har aldrig lett till några positiva förändringar. Låt oss inte falla för frestelsen att se invandrarna som det goda samhällets undergångsorsak. Varför inte se det som en utmaning?

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2011-03-05 11:00

    Ulf, skriver helt under på Ditt inlägg, vid det här laget bör folk på den här bloggen veta var jag står, jag ids inte kasta mig i diskussionen vid varje invandringsrelaterad bloggpost längre, jag hugger när jag kan lägga till en extra knorr bara...

    SvaraRadera
  17. Det är ett stort problem att alla som obegränsat vill förse Sverige med tältdörrar, och anser att Sverige självklart ska ta hand om världens alla svaga utan några som helst hänsyn till kostnad och ohållbar ghettobildning, ser sig som en högre stående art.
    Som kan skaka förmätet på huvet åt de där fientliga andra.

    SvaraRadera