onsdag 30 mars 2011

Den här mannen ska man sky som pesten, har man skakat hand med honom är det bäst att räkna fingrarna.



Johan af Donner kräver skatteverket på cirka 400 000 kronor. Orsak: momsen från hans bluffakturor är att betrakta som felaktigt inbetalda. Om af Donner får rätt kan pengarna hamna hos frun.


Johan af Donners svindel mot Röda Korset och Cancerfonden skedde bland annat med hjälp av fruns bolag, Tempranillo AB.

Johan af Donner skickade bland annat iväg 44 falska fakturor från fruns bolag, där han var firmatecknare, till ett sammanlagt värde av 2,5 miljoner kronor.
Luftfakturorna gick till de två konsulterna Ulf Olsen och Jan Liikane. Konsulterna vidarefakturerade sedan organisationerna. Mottagare var Johan af Donner, som var den som sedan godkände de falska fakturorna.

Fruns bolag betalade i laga ordning in momsen till skattemyndigheten. Bolaget är numera likviderat.Resumé kan nu avslöja att af Donner begärt, i ett överklagande till skattemyndigheten, att moms på cirka 400 000 kronor, ska återbetalas.

Eftersom fakturorna var falska har heller inga tjänster utförts och därför borde inte heller någon moms ha betalats in till skatteverket, resonerar af Donner.

- "Rätt ska vara rätt", säger Johan af Donner.


"Rätt ska vara rätt".....jaaaa, eller hur, slemmo...........?????!!!???

6 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-03-30 10:05

    När människan kommit dithän att hon tycker sig vara jordelivets och himlarymdernas medelpunkt då förändras naturligtvis den människans perspektiv. Allting blir plötsligt tvärtom om ni förstår mina lite grumliga tankebanor. Det som de flesta tycker är rätt upplever denna egotrippade människa som illviljans hinder. Hon ( idetta fall han) kan inte se sin egen del som orsak till myndigheters och andra människors "krånglande".

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-03-30 10:47

    Det enklaste är väl att momspengarna, som ju faktiskt inte tillhör staten, ingen tjänst har uförts/vara producerats, direkt eller via kronofogden går som dellikvid till de återbetalningar/skadestånd som Röda Korset ska få av af Donner!

    SvaraRadera
  3. Så rätt ni har, vänner. Och så vackert du säger det, Ulf,"när människan kommit dithän att hon tycker sig vara jordelivets och himlarymdernas medelpunkt.."
    Den som skrev "slemmo" i slutet av bloggen och därmed visade upp sin barnsliga indignation, inser sin begränsning och tackar för att livet är en skola!

    SvaraRadera
  4. Inte skall väl heller hustrun hållas undan. Det är knappast så att hon varit helt omedveten om vad som försiggår i sitt eget bolag. Inte heller om hon medvetet stoppat huvudet i sanden för att kunna förneka kännedom om makens skumraskaffärer - det är inte ok att titta åt andra hållet medveten om brottslighet.
    http://www.styrelsekollegiet.se/web/page.aspx?refid=47
    "Styrelsen svarar för bolagets organisation och förvaltningen av bolagets angelägenheter.
    Styrelsen skall se till att bolagets organisation är utformad så att bokföringen, medelsförvaltningen och bolagets ekonomiska förhållanden i övrigt kontrolleras på ett betryggande sätt. Styrelsen skall i skriftliga instruktioner ange arbetsfördelningen mellan å ena sidan styrelsen och å andra sidan den verkställande direktören och de andra organ som styrelsen inrättar.

    Styrelsens ansvar och tillsynsskyldighet kan inte överlåtas på någon annan. (8 kap.3§)

    I denna formulering inbegrips självfallet ett allmänt omfattande personligt ansvar, som kan utlösas vid grov oaktsamhet eller vårdslöshet från styrelsens sida. Något som under senare tid aktualiserats i samband med några mer uppseendeväckande fall i bolagsvärlden."

    SvaraRadera
  5. Bra, bra, bra! Rätt, rätt, rätt! Blir alltid lika glad av fakta och klokskap!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-04-01 10:08

    Helt rätt, för styrelsen i den minsta föreningen gäller att dess ledamöter har ett personligt och straffrättsligt ansvar, i regel lyfts denna ansvar från styrelsemedlemmarnas axlar när årsmötet beviljar ansvarsfrihet för styrelsen, har dock styrelsen undanhållit information för årsmötesdeltagarna, då bör detta inte gälla.

    SvaraRadera