tisdag 8 mars 2011

Bolllibompa, bollibompa - idag öppnar vi lucka nummer två, och nu minsann,


lyfter sig takelitaket i rosenträdgården och det ser nästan ut som krig! Va - är det stora stygga finansvalpen som blåser och blåser - nähä bara Stig Malm mitt i fittstimmet, som ylar:
-"Vi är valda för att välja en partiledare, inte för att i stalinistisk anda rösta på det vi blivit tillsagda."
Redan Stig Malm?
Har du inte fattat att S är ett socialistiskt parti?
Vet hut!

Metro SvD Expressen NA UNT NSD

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-03-08 22:18

    Socialdemokraterna är ett demokratiskt och reformistiskt socialistiskt parti, inga kommunister eller stalinister. Det borde även de som inte sympatiserar med S kunna tillstå i stället för att förfalla i vulgärpropaganda. Lika korkat som att kalla moderaterna, ett demokratiskt högerparti, för nazister eller falangister!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-03-09 08:25

    Att erkänna det vore att rycka undan en viktig ingrediens för den borgerliga retoriken. Det Stig Malm kritiserar är ju att han tycker att valberedningsprocessens alla hysch-hysch börjar likna stalinistisk tystnad. Jag håller med honom. Förhoppningsvis likställer inte vår kära bloggmamma kommunism och odemokratisk socialism med socialdemokratins demokratiska och reformistiska tolkning av de ursprungliga socialistiska idéerna. Nån djävla ordning kan det väl få vara också i en generöst tilltagen frispråklig blogg. Det kan ju vara så att även vi "blinda duvor" hittat några värdefulla korn på det globala torget.

    SvaraRadera
  3. Två kommenterare som hemfalller åt vanlig hederlig mobbing och t.om tar till svordomar!?! Man häpnar.
    Satir mmina herrar, satir.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-03-09 09:23

    Förlåt, var inte menat som mobbning, blir bara så trött ibland på det eviga hackandet på en som redan ligger.
    Nu drar jag ut på skridskoisarna på min ledigan onsdag, innan det mulnar på!

    SvaraRadera
  5. Låter underbart och välgörande.

    Att sparka på den som redan ligger,(S)?
    Det gör dom så himla utmärkt väl själva, och bjuder dessutom in till det.

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-03-09 10:27

    Använder man det ibland trubbiga satirvapnet kan det lätt studsa tillbaka. Med mobbning förstår jag något mycket allvarligare än vårt meningsutbyte. Dessutom: Kombinationen hederlig och mobbnig får jag nog inte ihop. Hederlig är för mig ett positivt ord, mobbning förknippar jag med något ont. Och något ont vare mig främmande att rikta mot den som startat och med frejdighet driver denna blogg.

    SvaraRadera
  7. Det var bara så ovanligt, av två personer på bloggen som utmärker sig genom att alltid bemöta på bästa sätt oasett åsikt, och som jag försöker lära mig av. En fantastisk debattör kallade åsikter för korkade. Men no harm, ett förlåt godtas med varmt hjärta.


    "gammal hederlig mobbing", använde jag som en beskrivande målning av nyttjandet av mobbing som den sett sen urminnestider. Man tycker att man själv som är bättre, har rätt att tala om för den som är sämre, att den är dum, ful, fet, äcklig osv, osv.

    SvaraRadera