måndag 7 februari 2011

Vicken skräll!


Ny SAS-VD har visserligen flugit väldigt mycket med SAS men aldrig tidigare jobbat i flygbranschen. Nu är det Rickard Gustafson som ska få det problemtyngda flygbolaget lönsamt.
SAS nye VD har lönsamhetsambitioner.
Undrar, har inte jag hört det där förut?
Kan de va så enkelt?

8 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-02-07 12:42

    Visst var det Ryanair som hade funderingar på att låta flygvärdinnan ta över 2:e-pilotrollen? Det kanske vore något för SAS? Då kunde ju Carina börja en ny karriär. Säga vad man vill om marknaden men flygande visioner har den förvisso.

    SvaraRadera
  2. Ha-ha, skulle nog göra som piloterna på SAS - somna.
    Av uttråkning, i mitt fall - jag behöver mycket mera aktion - i piloternas fall av för pressande arbetsscheman och sömnbrist. Lider med dem - har sett deras ändlösa arbetsdygn. Det är flygbolagens sätt att tackla att passagerare idag inte vill betala mer för en jordenruntresa än för taxiresan till Arlanda.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-02-07 14:03

    Ja, flygpriserna har gått från det ena extremet (där man fick betala bussiness class så snart man inte kunde klämma in en helg och exakt visste när man ville flyga hem) till det nu rådande andra extremet med extraröda prislappar. Redan av miljöskäl bör det kosta mera, att flyget betalar ett nettopris 4 - 5 kr/l för soppan när vi på marken betalar det tredubbla är oskäligt!

    SvaraRadera
  4. Instämmer. Kan inte fatta varför vissa saker anses inte böra generera en rimlig kostnad, typ flygresor och tex gratistidningar, medan tandläkare och mat och husrum får kosta precis vad som helst.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-02-07 14:35

    Tändernas status är mycket konstig i Sverige. I Tyskland anses de tillhöra kroppen, en inflammerad tå och en inflammerad tand ger ju samma typ av besvär. I Sverige ligger tänderna av en outgrundlig anledning utanför kroppen...

    SvaraRadera
  6. Ulf:Jag flyger kanske inte lika ofta som tex Carina , men sist jag flög (var några år sedan)var det med RYAN-AIR mellan GBG och London och man får ju vad man betalar för....Tex man fick ingen numrerad plats -det systemet finns väl normalt på andra flygbolag.Det blev till att hitta någon plats där inte "någon kompis" skulle sitta .Jag betalade en sak med kreditkortet och fick tillbaka FEL KORT gudskelov upptäckte jag det.Fick nånsorts tidning att läsa- innan landning skulle dom ha TILLBAKA tidningen.Piloten som man hörde i högtalarna pratade mycket dålig engelska forstog inte ett dugg.osv,osv.Nästa gång jag flyger väljer jag nog ett mera seriösare flygbolag även om det kanske kostar lite mer.För det är ju sjävklart så att ingenting är gratis/Petter

    SvaraRadera
  7. Det kan ju faktiskt vara en fördel att anlita en "utsocknes" som kan se på problemställningar/möjligheterna från en annan infallsvinkel. Det viktigaste i slutändan är ju trots allt vederbörandes personliga egenskaper såsom bl.a. ledarstil och problemlösningsförmåga, om man nu skall förenkla frågeställningen.

    /Plutten

    SvaraRadera
  8. Jag är sååååå luttrad, oh, no, inte en till och kommer och säger nåt så fantasilöst som att nu ska han se till och få "lönsamhet" på SAS. JAAAA- VAD ANNARS, PUCKO????
    Säg nåt intelligent om varför du tar på dig denna megautmaning, rapa inte hopplösa floskler.

    SvaraRadera