torsdag 17 februari 2011

Tsunami i ankdammen!


Marknadschefen i handbollsklubben H43 – Ulf Mohlin Fagerström – skrev på Facebook att Melodifestivalendeltagaren Swingfly är ”en uppsvullen neger som inte pratar svenska”. I media benämns detta som en - "Rasistattack".
Nu har Ulf Mohlin Fagerström fått sparken, och handbollsklubben (?) varnas för att deras rykte har skadats.
För att en person skriver något på Facebook en lördagskväll?
Har klubben H43 gjort nåt som har förändrat världsbilden?

Korkat, dumt, fel att använda N-ordet, javisst, men - Rasistattack???????
Sparken för en slirig kommentar på FB en sen lördagkväll.

En "uppsvullen neger som inte pratar svenska."
- Byt ut "neger" mot bög, fjolla, transa, flata, blindstyre, fnask, kärring, finne, ADHD-unge, idiot, norrbagge, spanjack, gipskatt, ja, ni hör ju själv - ingen skulle ens ha lyft på ögonbrynet.....

Varning - i Sverige borde alla ha alkolås på FB.

Resume
Sydsvenskan
Resume

6 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-02-17 10:29

    När begriper folk att nätet inte är privat och kontrollerar sin verbala inkontinens?

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-02-17 10:50

    Facebook är på gott och ont som det mesta i vår värld. Stämmer det att FB verksamt bidragit till utvecklingen i Egypten då kan man ju inte vara annat än tacksam. Men det stämmer också att FB släpper igenom rena "skitsnacket", inte sällan kränkande inte minst för känsliga personer. Visst: Skyll dig själv. om du går in och medverkar i något som du tror är seriöst tycker nog många. Men så enkelt är det inte. Jag hoppas att inte FB blir någon slags ny "stupstock" där det är fritt fram att spotta på och förnedra människor. Kvälls och veckopressen är stundtals redan där. Måtte inte nätet öppna för liknande hemska saker som vi en gång lyckades bli av med.

    SvaraRadera
  3. Cencur på FB: http://www.denfri.dk/2011/02/facebook-indf%c3%b8rer-kusse-censur/#more-1713

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-02-17 15:41

    Ja, Anders, jag är inte ett dugg förvånad. På mtt förra jobb klickade jag på SMHIs hemsida på en länk om solförmörkelse som gick till Norrköpings Astronomisk Klubb, bokstäverna nak i adressen tokades av företagets snuskfilter som om jag kollade på naken eller naket.
    Kameler sväljs, mygg silas, i vanlig ordning!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-02-17 22:10

    Flera bravader som det där filtret åstadkom: När jag i ett mejl citerade Kennedys klassiska svar på frågan varför han anställde Johnson som vicepresident: Better to have him in the White House, pissing out than outside and pissing in - då högg filtret på ordet pissing, även om jag i stället skrev det i en bilaga. Jag fick skriva xissing och be mottagaren att byta x mot p... Och när jag skulle få biljetter från resebyrån, då blev den grekiska tjänstemannens mejladress så likt en spamaddress att biljetten aldrig kom fram. Jag fick be dem att skicka till den filterfria hemdatorn i stället.
    Och klubben i Norrköping har fortfarande adressen nak.se !

    SvaraRadera